Ούτε καλοκαίρι, ούτε χειμώνας. Έρχεται η περίοδος αυτή που οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πίσω και τα Χριστούγεννα μπροστά- αλλά πολύ μπροστά. Η καινούργια σεζόν ξεκινάει για όλους σιγά-σιγά. Έτσι και το θέατρο. Ναι μεν οι θίασοι που περιόδευσαν επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα κανονικά η θεατρική σεζόν. Έτσι πάμε να δούμε μερικές παραστάσεις που “ξέμειναν” από το καλοκαίρι και μπορούμε να τις απολαύσουμε μέχρι να αρχίσουν οι νέες παραγωγές.

“Οι -πρώην- περιοδεύοντες”

Οι θίασοι που όργωσαν την Ελλάδα και έφτασαν μέχρι και την Επίδαυρο – ή όχι – επιστρέφουν στην Αθήνα για να κλείσουν το κύκλο τους με μερικές παραστάσεις στην πρωτεύουσα. Αναφερόμαστε πάντα στο Αρχαίο Δράμα.

ippolytos

Η τολμηρή σκηνοθέτις Άντζελα Μπρούσκου παρουσίασε μία διαφορετική πρόταση για τις “Βάκχες” του Ευρυπίδη στην Επίδαυρο και από 2/9 παρουσιάζει τη δουλειά της σε διάφορα θέατρα της Αθήνας. Το Κ.Θ.Β.Ε. παρουσίασε στην Επίδαυρο τους “Πέρσες” του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κουντούρη. Ο θίασος κατεβαίνει στην Αθήνα για 3 παραστάσεις μέχρι τη 1/9. Η καταξιωμένη Λυδία Κονιόρδου σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο μία επετειακή παράσταση του “Ιππόλυτου” του Ευρυπίδη και μετά από μικρή περιοδεία το παρουσιάζει σε διάφορα θέατρα της Αθήνας μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη. Τέλος όσον αφορά στις Τραγωδίες, οι “Τρωάδες” του Θέμη Μουμουλίδη θα κάνουν κι αυτές την καθιερωμένη βόλτα στα θερινά αθηναϊκά θέατρα.

vakxes-aisxyleia-2013-2

Για όσους προτιμούν τον Αριστοφάνη, οι “Θεσμοφοριάζουσεςσε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη θα παίζονται μέχρι τις 19/9 και οι sold out στην Επίδαυρο “Βάτραχοι” του Εθνικού σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα μέχρι τις 17/9.

thesmoforiazouses

Οι “εν Αθήναις”

Παραγωγές που ξεκαλοκαίριασαν στο μπετόν της Αθήνας επιμένουν για μερικές παραστάσεις ακόμα. Εμείς προτείνουμε το “Ημέρωμα της στρίγγλας” του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Φ.Μπαξεβάνη. Παίζεται στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός κόσμος” από Τετάρτη έως Κυριακή.

MG_8923-960x640

Το comeback του Φεστιβαλ Αθηνών

Ο Γιώργος Λούκος μετά τη μεγάλη εισπρακτική ή καλλιτεχνική επιτυχία κάποιων παραστάσεων του Φεστιβάλ αποφάσισε να τις επαναλάβει σε ένα δεκαήμερο comeback του Φεστιβάλ τον Σεπτέμβρη.

promitheas-13

Έτσι όσοι δεν πρόλαβαν-οι λίστες αναμονής ήταν πολυσέλιδες- θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την “Ελένη” του Ευρυπίδη και τον “Προμηθέα Δεσμώτη”, δύο παραστάσεις που παίχτηκαν στην Επίδαυρο. Οι παραστάσεις δέχτηκαν έντονη κριτική κυρίως για την απειρία και το νεαρό της ηλικίας των σκηνοθετών τους Δημήτρη Καρατζά και Έκτορα Λυγίζου αντίστοιχα. Θα παρουσιαστούν στην Πειραιώς 260 στις 12-15 η “Ελένη” και 18-20 ο “Προμηθέας Δεσμώτης“. Η αιρετική και sold out παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου (διαβάστε τη συνέντευξη της στο 3pointmagazine εδώ) πάνω στον “Ματωμένο Γάμο” του Λόρκα ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Θα παιχτεί στις 15,16 και 17 Σεπτέμβρη. Τέλος, επίσης πολυσυζητημένη “Πάπισσα Ιωάννα” του Δημήτρη Μαυρίκιου θα παρουσιαστεί από 21-23 Σεπτέμβρη. Επιπλέον, στις 4 Σεπτέμβρη θα παιχτεί για μία παράσταση στο Ηρώδειο ο πολύ επιτυχημένος “Φιλοκτήτης” του Κώστα Φιλίππογλου.

articleGal_30569_35013.w_hr

Ο Σεπτέμβρης είναι μία ευκαιρία να δείτε και να κρίνετε όλα αυτά για τα οποία διαβάσατε μέσα στο καλοκαίρι. Καλή θέαση!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]