Ο εφοπλιστής Αγούδημος διηύθυνε την καταστολή των απεργών ναυτεργατών το 2002, δίνοντας εντολές στους άντρες του Λιμενικού και των Ειδικών Δυνάμεων.

Κάθε φορά που κάποιος μεγαλοεφοπλιστής ή επιχειρηματίας πεθαίνει, τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ βρίθουν από θετικά σχόλια για όσα κατάφερε ο εκάστοτε εφοπλιστής και επιχειρηματίας, χωρίς βέβαια να αναφέρεται η εκμετάλλευση που συνόδευε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Στην περίπτωση του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 76 ετών, δεν έλειψαν οι αναφορές στον “καπετάν-Μάκη”, τον “εφοπλιστή των άγονων γραμμών”. Λίγοι μάλλον βρέθηκαν για να αναφερθούν στα σαπιοκάραβά του, που ταλαιπωρούσαν τους επιβάτες, αλλά επιδοτούνταν κιόλας, γιατί εκτελούσαν δρομολόγια στην άγονη γραμμή. Όπως παρέλειψαν επίσης να αναφερθούν στην απεργία των ναυτεργατών το 2002 και το φωτογραφικό ντοκουμέντο, που δείχνει τον Αγούδημο ουσιαστικά να διευθύνει τους ΟΥΚάδες και το Λιμενικό Σώμα και να τους δίνει εντολές για να τσακίσουν τους απεργούς και την περιφρούρησή τους.

Το 2002, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και Στέφενσων παίρνουν απόφαση συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία για το Ασφαλιστικό , αλλά οι εφοπλιστικές Ενώσεις ζητούν να χαρακτηριστεί  “παράνομη και καταχρηστική”. Η τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη στέλνει δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και των Ειδικών Δυνάμεων στην απεργιακή περιφρούρηση των ναυτεργατών. Οι εφοπλιστές στέλνουν κάποια πλοία να αποπλεύσουν ακόμη και με ανοιχτούς καταπέλτες, μισό πλήρωμα.

Ιστορική έχει μείνει και η φωτογραφία με τον πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ (και σημερινό βουλευτή του ΚΚΕ), Γ. Τούσσα να κρέμεται για ένα τέταρτο από τον καταπέλτη του πλοίου “Ευτυχία” που είχε λύσει κάβους, αλλά αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.

Οι ναυτεργάτες προχώρησαν σε νέα απεργία τον Ιούνιο, με την κυβέρνηση Σημίτη να απαντά  με την πολιτική τους επιστράτευση.

 

Με πληροφορίες κι φωτογραφίες από katiousa.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]