Αθώο έκρινε τον Ουαλίντ Ταλέμπ το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά μετά τη μήνυση που του έκαναν οι καταδισκασμένοι βασανιστές του και αφεντικά του για κλοπή χρημάτων από φούρνο όπου δούλευε.

Στις 28/11/2016 το Εφετείο έκρινε, σε δεύτερο βαθμό εκδίκασης, ένοχους τους τέσσερις κατηγορουμένους και για τα τρία κακουργήματα (αρπαγή, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και τη ληστεία) για την υπόθεση της απαγωγής και βασανισμού του Αιγύπτιου αρτεργάτη το 2012 στη Σαλαμίνα.

Πρόκειται για το πρώην αφεντικό του Ουαλίντ και ιδιοκτήτη του φούρνου στη Σαλαμίνα, Γιώργο Σγούρδα, στον οποίο έχει επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών, τον γιο του Σταμάτη Σγούρδα, που καταδικάστηκε με πέντε έτη λόγω του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, τον φίλο και συνεργό του Σγούρδα, Γιώργο Ζαχαριάδη (10 έτη), και τον αλβανικής καταγωγής συνεργό Φρέντερικ Ζότο (εννέα έτη).

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την αμετάκλητη καταδίκη των βασανιστών του, ο Ουαλίντ οδηγήθηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος από τους θύτες για «κλοπή» και, ύστερα από δύο αναβολές, σήμερα δικαιώθηκε.

Σχόλια

X