Στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του, στο πιο απρόσμενο μέρος, ο υποψήφιος γερουσιαστής David Norris (Matt Damon) γνωρίζει την Elise (Emily Blunt) και καταλαβαίνει αμέσως ότι πρόκειται για τον έρωτα της ζωής του, μια πεποίθηση που δεν θα αμφισβητήσει ποτέ.

Έλα, όμως, που Κάποιος (δεν λέμε Ποιος) έχει χαράξει διαφορετική πορεία για τις ζωές τους και εξουσιοδoτεί τους πράκτορές του να δημιουργούν συνεχώς εμπόδια που θα τους αποτρέπουν από το να ξανασυναντηθούν. Εκείνοι, που είναι πεπεισμένοι πως βρήκαν το άλλο τους μισό, δεν παραιτούνται  εύκολα, όσος χρόνος κι αν περάσει, όση απόσταση κι αν δημιουργηθεί μεταξύ τους, όσο κι αν πληγωθούν στην πορεία. Η πίστη και η επιμονή τους είναι που τελικά θα μεταπείσουν Αυτόν τέλος πάντων, να αλλάξει το μεγάλο του σχέδιο ώστε να τους επιτρέπει πια να είναι μαζί.

Άρα, όταν πιστεύεις κάτι πραγματικά γίνεται η μοίρα σου, ή ήταν η μοίρα σου εξαρχής και γι’ αυτό το πιστεύεις τόσο σθεναρά; Ιδού η απορία.

The-Adjustment-Bureau(1)

Περιπέτεια, ιστορία αγάπης κι επιστημονική φαντασία βασισμένη σε ιστορία του Philip K. Dick, σε σενάριο και σκηνοθεσία του George Nolfi, καταξιωμένου σεναριογράφου ταινιών δράσης. Μετά την επιτυχία του The Adjustment Bureau, οι φήμες λένε ότι θα σκηνοθετήσει και το ΧΟΧΟ, σε σενάριο Mark Hayman, πιστού συνεργάτη του Darren Aronofsky, που θα κάνει και την παραγωγή.

Δείτε την, γιατί πού και πού χρειάζεται να παραμυθιαζόμαστε ότι η αγάπη κρατάει για πάντα. Παρά τη θεματολογία του, η ταινία έχει πολλή δράση και βλέπεται εξίσου εύκολα κι από (στερεοτυπικούς) άντρες. Τώρα αν, μέρες που είναι, θέλετε να το ζήσετε το παραμύθι, το Serendipity (2001), το Amelie (2001), το Big Fish (2003) και το Meet Joe Black (1998) προσφέρονται.

 Iωάννα Νισυρίου

Σχόλια

Αρθρογράφος

3pointmagazine.gr

To 3pointmagazine.gr είναι αυτοδιαχειριζόμενο μέσο που δεν έχει εκδότες και διευθυντές σύνταξης, ούτε κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ένα μικρό πείραμα που μεγαλώνει διαρκώς, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τα κυρίαρχα, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα

X