Manhattan Project: To μπαρ του Μεταξουργείου που απενοχοποιεί τα κοκτέιλ (pics)

«Πάμε για μπύρες;»: Συχνότητα 9/10.
«Πάμε για κανά ποτό;»: Συχνότητα 7/10

«Πάμε για κοκτέιλ;»: Συχνότητα 2/10

Αν δεν παρακολουθείς μανιωδώς «Sex and the City» δύσκολο να ακούς συχνά την ατάκα, «πάμε για κοκτέιλ». Λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει το κοκτέιλ με ένα αγαθό, που προβλέπεται μόνο για special καταστάσεις.

Έλα όμως, που υπάρχει ένα μπαρ στο Μεταξουργείο, που στόχος δεν ήταν να απενοχοποιήσει τα κοκτέιλ, αλλά τα καταφέρνει περίφημα (και) σε αυτό.

Στόχος, στις 30 Οκτωβρίου του 2015, δεν ήταν άλλος από την δημιουργία ενός «καλού μπαρ» στο Μεταξουργείο. Ενός μπαρ με σωστή σχέση ποιότητας και τιμής.

6€ το ποτό. Από αυτά που τα πίνεις και δεν σε… πίνουν το επόμενο πρωινό.

4€ η μπύρα. Budweiser βέβαια.

Ήταν εκείνη η μέρα, που ένας από τους… ιθαγενείς του Μεταξουργείου άνοιγε το Manhattan Project.

Ένα χρόνο αργότερα πέτυχε και τα δύο: Να φτιάξει ένα καλό μπαρ στο Μεταξουργείο και να απενοχοποιήσει τα κοκτέιλ. Το όνομα αυτού Manhattan Project! Στην οδό Ακαδήμου 11 δεν θα φτιάξεις ατομικές βόμβες, αλλά θα… γνωρίσεις τον Οπενχάιμερ.

Ο Αμερικάνος θεωρητικός φυσικός, που δούλεψε από το 1942 μέχρι το 1946 κάτω από άκρα μυστικότητα δημιουργώντας την ατομική βόμβα, έγινε κοκτέιλ! Homemade σιρόπι τσίλι, homemade μείγμα μπαχαρικών, lime, cranberry και βάση το μαύρο ρούμι. Ένα κοκτέιλ ελαφρώς spicy για ιδιαίτερα γούστα. Το αποτέλεσμα είναι… πυρηνικό!

Μετά το 2ο Οπενχάιμερ θα εύχεσαι το μήνυμα πάνω από το μπαρ να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε αυτό, οφείλεις να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου.

What you see here – What you do here -What you hear here – Let it stay here

Στο Manhattan Project θα βρείτε συνολικά 7 house cocktails, που δεν θα τα πιείτε πουθενά αλλού. Αυτά αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι τιμές τους όμως παραμένουν σταθερές. Ξεκινούν από τα 7€ με το – πάντα ακριβό – Zombie να σερβίρεται στα μόλις 10€.

img_8776

Τα κοκτέιλ, τα καθαρά ποτά και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στο μαγαζί δεν είναι οι μοναδικοί λόγοι να επισκεφθείς την Ακαδήμου 11. Αν υπάρχει ένας ακόμη λόγος, αυτός είναι η μουσική. Εκτός αν σου αρέσουν στα σκυλάδικα…

Funk, hip hop, indie, reggae, dub, house και σπανίως ελληνικά, είναι αυτά που θα ακούσεις ενώ απολαμβάνεις το ποτό ή το κοκτέιλ σου. Ανάλογα πάντα με τα κέφια και τον DJ, που βρίσκεται στην κονσόλα κάθε βράδυ.

Αν πάλι είσαι από τους τυχερούς, θα πετύχεις κάποιο Live! Προς το παρόν έχουν πραγματοποιηθεί 4 με τις Funk, Soul και Blues μουσικές να γεμίζουν τον αέρα του Manhattan Project.

img_8752

Μην ξεχάσεις πριν φύγεις να αφήσεις και το δικό σου μήνυμα στον μαυροπίνακα!

  • Στο Manhatan Project μπορείς να πιεις και το καφεδάκι σου. Ιταλικός, Via Roma, συγκεκριμένα, γιατί όπως μετράει το ποτό να είναι… καθαρό, έτσι μετράει και ο καφές να είναι σωστός!
  • Στα «must» του μαγαζιού το κοκτέιλ «Kuhina». Homemade σιρόπι κάρδαμου, ανανάς, lime, μαύρο ρούμι. Θα… καρδαμώσετε!
  • Επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, δώστε βάση στα συνοδευτικά του ποτού/μπύρας/κοκτέιλ στο Manhattan Project.
  • Κοντά στην Ακαδήμου 11 θα βρείτε τα Θέατρα «Από Μηχανής» και «Μεταξουργείο», αλλά και το εστιατόριο «Σεϋχέλλες».

 

*Φωτογραφίες: Έφη Γιάννου

Σχόλια

X