Πέρασε ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Παύλος δεν δολοφονήθηκε τυχαία. Η αντιφασιστική του δράση τον έκανε στόχο των νεοναζιστών. Ο Γιώργος Ρουπακιάς δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Παύλο, ξημερώματα, σε μια γειτονιά, στο Κερατσίνι.

Το μαχαίρι του Ρουπακιά δεν σκότωσε έτσι στα τυφλά. Το μαχαίρι του καρφώθηκε βαθιά στην καρδιά κάθε αντιφασίστα που παλεύει ενάντια στους νεοναζί και τον εκφασισμό της κοινωνίας μας.

Από την Ελλάδα μέχρι την Βαρκελώνη, οι δρόμοι στις γειτονιές του κόσμου μιλάνε και δεν ξεχνάνε τον Παύλο, τον αντιφασίστα ράππερ Killah P, που δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 σε μια γειτονιά.

pavlos-fyssas-graffiti7

Περιστέρι, Αθήνα

pavlos-fyssas-graffiti5

Μεσολογγίου, Εξάρχεια

pavlos-fyssas-graffiti2

Κτίριο Κάτω Πολυτεχνείου, Αθήνα

pavlos-fyssas-graffiti4

Kτίριο των «Μύλων», Καλαμάτα

pavlos-fyssas-graffiti6

Λευκωσία, Κύπρος

pavlos-fyssas-graffiti1

pavlos-fyssas-graffiti9

Βαρκελώνη, Ισπανία

pavlos-fyssas-graffiti3

Μπολόνια, Ιταλία  

pavlos-fyssas-graffiti8

 

Παύλος Φύσσας και Clement Meric (Γάλλος αντιφασίστας που δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς στο Παρίσι), Λοτιέντ, Γαλλία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X