Με εντολή του μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου εκδιώχθηκε από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο» στα Καλάβρυτα ανήμπορος ηλικιωμένος, διότι ήταν… ομοφυλόφιλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας της Πάτρας tempo24, ο Αμβρόσιος που προ μερικών εβδομάδων καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή από το Εφετείο Αιγίου μετά τη μήνυση που είχαν κάνει σε βάρος του οργανώσεις της LGBTQ κοινότητας για τις ομοφοβικές του δηλώσεις, ζήτησε την απομάκρυνση ηλικιωμένου από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο» στα Καλάβρυτα επειδή ήταν… ομοφυλόφιλος.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και τον οποίο μέχρι πρότινος φρόντιζαν οι άνθρωποι της δομής «Βοήθεια στο σπίτι». Πριν από λίγο καιρό η φροντίδα του στο σπίτι κατέστη αδύνατη με αποτέλεσμα να απευθυνθούν στο ίδρυμα.

Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι ότι χθες η δομή του Δήμου ενημερώθηκε ότι έδιωξαν από το ίδρυμα τον ηλικιωμένο άνδρα επειδή ο Αμβρόσιος, ο οποίος έχει και τον πρώτο λόγο στο ίδρυμα ενημερώθηκε ότι ο ηλικιωμένος ήταν ομοφυλόφιλος. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στο ίδρυμα αλλά και στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Όταν έγινε γνωστή η παρέμβαση και η αντίδραση που υπήρξε από τον Δήμο και την Υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» παρενεβη στο θέμα ο διευθυντής του Καλλιμανοπουλείου και τελικά προς τιμήν του ο Μητροπολιτης ανακάλεσε την αρχική του απόφαση. ΄’Ετσι ο τρόφιμος παραμένει στο Καλλιμανοπούλειο.

Πηγή: tempo24.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X