Το πενάκι του Carlos Latuff είχε σκιτσάρει ουκ ολίγες φορές τον Φιντέλ, με αιχμηρά σχόλια για τον αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ

latuff-2016-1

Ο διάσημος βραζιλιάνος σκιτσογράφος Carlos Latuff αποχαιρετά τον Κουβανό ηγέτη Fidel Castro με το δικό του μοναδικό τρόπο, με το αγαπημένο του πενάκι. Τα σημερινά του σκίτσα συνοδευόμενα από τη φράση «Τα λέμε σύντομα, Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο» στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

 

 

latuff-2016-2

«Άξιζε Φιντέλ!»

Δεν ξεχνάμε όμως και παλαιότερα σκίτσα του που απεικονίζουν τον πρώην πρόεδρο της Κούβας και καυτηριάζουν την πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα.

latuff3

comandante_fidel_castro_by_latuff2-1

carlos-latuff-cuba-embargo

obama_won__t_lift_cuba_embargo_by_latuff2

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια