Ορέστης Ντάντος – Θα το ‘κανα ξανά… ζωντανά!

Τρίτη 13 Οκτωβρίου στο TIKI Bar

Όλοι, έστω μια φορά, τραγουδήσαμε το ρεφραίν «…και πες στο Χάρο, θα πάω όταν γουστάρω» του πρώτου του δίσκου. Ο Ορέστης επέστρεψε. Και δηλώνει «Θα το ‘κανα ξανά» που είναι κι ο τίτλος του τρίτου δίσκου του που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι. Είναι που ψάχνει κάτι στα απέραντα βάθη κι ας έχει την άβολη σιγουριά ότι τελικά είναι όλα φανερά, εκεί έξω στο φως. Σαν τα αστικά τραγούδια του που θέλει να τα ζήσει ζωντανά με το κοινό. Ένα κοινό που ζει τα ίδια βιώματα και αναζητά τα ίδια πράγματα. Ο Ορέστης τραγουδά αυτά που σκεφτόμαστε καθώς διαβαίνουμε τις γωνιές και τις λεωφόρους των πόλεων.

Ανάμεσα στην αμήχανη παρουσία του στη σκηνή που ταλαντεύεται μεταξύ Πασχαλίδη και Αγγελάκα και την ιδιοφυή στιχουργική και σύνθεσή του που θυμίζει Θανάση και Παυλίδη, ο Ορέστης Ντάντος αγκαλιάζει τις βρετανικές indie επιρροές του και φτιάχνει τη δική του μοναδική παρουσία στο νέο ελληνικό τραγούδι. Ωριμάζει και αποκαλύπτει περισσότερες πτυχές του τραγουδοποιού που έχει μέσα του. Με βάση πάντα τον στίχο των τραγουδιών, αρχίζει πάλι από την αρχή και υπόσχεται, πρώτα στον εαυτό του, πως θα το κάνει ξανά και ξανά μέχρι να βρει το κάθε τραγούδι τον αποδέκτη του, μέχρι να καταφέρει να παρασύρει η απλότητα του τραγουδιού τον ακροατή του στη συγκίνηση και την ειλικρίνεια.

************************

Ακούστε από το νέο δίσκο: Ανοιχτά, Θα το ‘κανα ξανά, κόκκινος στρατός

Και από τις παλιότερες δουλειές: Γιατί είναι Σάββατο, Όταν γυρνάς το βράδυ από τα ξενύχτια, Θα πάω όταν γουστάρω

************************

Ntantos_live_poster

Τρίτη 13 Οκτωβρίου, έναρξη 22:00 (όντως!)

TIKI Bar – Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ. 210 923 6908
Είσοδος : 3€

Με την υποστήριξη του 3pointmagazine.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X