Ο περισσότερος κόσμος ακούγοντας πως ένας πρώην μπασκετμπολίστας έγραψε ένα βιβλίο θα ήταν σίγουρος πως θα επρόκειτο για ένα μπασκετικό ή αθλητικό εγχειρίδιο. Και όμως ο Νάσος Γαλακτερός έκανε την έκπληξη, γράφοντας ένα υπέροχο βιβλίο με βασικό θέμα τη… ζωή.

Ο παλαίμαχος πλέον μπασκετμπολίστας, και συγγραφέας πια έχει εδώ και είκοσι μέρες κυκλοφορήσει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Τελευταίος αγώνας», που γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία καθώς έχει φτάσει στην 3η χιλιάδα.

Το 3pointmagazine, λοιπόν, βρέθηκε στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του στο Δημαρχείο Αμαρουσίου και θα σας «μεταφέρει» την ιδιαιτέρως συγκινητική εκδήλωση.

Στο Μαρούσι, ο Νάσος υποδέχθηκε πλήθος κόσμου στην αίθουσα δημοτικών συμβουλίων, ενώ η παρουσίαση ξεκίνησε με τον εκδότη του, Νίκο Μουρατίδη (Εκδόσεις Τετράγωνο) να παίρνει πρώτος τον λόγο. Ακολούθησε, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον νέο συγγραφέα που έγινε εντός παρκέ ενώ στη συνέχεια ο Γαλακτερός προλόγισε ένα βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του.

Αμέσως μετά, κάλεσε στο βήμα, τον πολύ καλό του φίλο και γνωστό πρώην μπασκετμπολίστα και νυν προπονητή, Παναγιώτη Γιαννάκη για να πάρουν στη συνέχεια το λόγο, οι φίλοι του που βρέθηκαν στο πάνελ, το οποίο αποτελούσαν ο παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, η διευθύντρια της Ολυμπιακής επιτροπής Ιλεάνα Κλοκώνη, η δημοσιογράφος και υποψήφια βουλευτής Άννα Καραμανλή και ο παρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας. Μάλιστα, οι δύο πρώτοι διάβασαν και αποσπάσματα από το βιβλίο δίνοντας συγκινητικό «τόνο» στην εκδήλωση. Στο τέλος, ο Νάσος δεν σταμάτησε να υπογράφει το βιβλίο του στους φίλους του που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ στις προτροπές όλων να συνεχίσει να γράφει έδειξε να το σκέφτεται. Εμείς, να του ευχηθούμε «καλοτάξιδο» γιατί πρόκειται πραγματικά για έναν πολύ καλό βιβλίο.

Μίρκα Μπούρα

23/12/11

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]