Σε κινητοποίηση ενάντια στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, στα οποία θα παρευρίσκεται και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, καλούν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΟΡΜΑ και άλλες οργανώσεις, συνδικάτα, σωματεία, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στην πλατεία Κοραή. Η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Τα καλέσματα:

Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε «εγκαίνια» του χώρου που στεγάζει μέρος της εγκληματικής τους οργάνωσης στον Πειραιά, λίγες μέρες μάλιστα μετά από την πρόσφατη επίθεση τους σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ. Δεν ανεχόμαστε την παρουσία των δολοφόνων ανάμεσα μας, στις γειτονίες που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, στις γειτονιές του Παύλου.

Καλούμε τον κόσμο του Πειραιά και όχι μόνο, την Παρασκευή 20/10 στις 19:00 σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή, να σταθεί δίπλα μας και απέναντι τους για να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι στην πόλη μας, όπως και στις άλλες πόλεις, δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα

Την Παρασκευή 20/10 η Χρυσή Αυγή επιχειρεί προκλητική συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά λίγες μέρες μετά την επίθεση στο συνεργείο αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ. Η υπόδικη εγκληματική οργάνωση μέσα από μια κλιμάκωση επιθέσεων σε μετανάστες σε Ασπρόπυργο, Νέα Ιωνία προσπαθεί να αναστήσει το κλίμα τρομοκρατίας των προηγούμενων χρόνων.

Το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν θα αφήσει κανένα τέτοιο περιθώριο και θα διαλύσει τις ολιγάριθμες ναζιστικές ομάδες στη γέννηση τους.

Καλούμε σωματεία, πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή 20/10 στις 7μμ στην πλατεία Κοραή.

Ο Πειραιάς ανήκει στο χώρο της εργασίας και του λαϊκού κινήματος και όχι στον κοινωνικό κανιβαλισμό των ναζί.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ (ΟΡ.Μ.Α.)
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Ε.Α.Σ.) ΕΘΕΛ

 

Να ματαιώσουμε τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Aυγής στον Πειραιά
Κλείστε τα Γραφεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής τώρα!
Να ξηλωθεί όλη η φασιστική συμμορία

Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής τολμά να μαζέψει τους υπόδικους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα για να πραγματοποιήσει δήθεν εγκαίνια στα νέα γραφεία της στον Πειραιά, παρουσία του αρχηγού της Μιχαλολιάκου, την Παρασκευή 20 Οκτώβρη.

Είναι μία παρουσία πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας του Πειραιά. Ο Φύρερ Μιχαλολιάκος που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έρχεται να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία ορμητήρια της ναζιστικής συμμορίας και να επιθεωρήσει τα τάγματα εφόδου της. Από αυτά τα Γραφεία ξεκίνησαν οι τραμπούκοι Χρυσαυγίτες που τόλμησαν να επιτεθούν σε αφισοκολλητές του σωματείου της ΠΕΝΕΝ τα ξημερώματα της Τετάρτης 10/10 στην πλατεία Τερψιθέας. Πέρυσι σε παρόμοια φιέστα τον Απρίλη είχαν επιτεθεί κατά αντιφασιστών και με σιδερόβεργα κατά δημοσιογράφων.

Ο Μιχαλολιάκος, την ώρα που εγκαταλείπουν την συμμορία του βουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι, θέλει να στείλει το μήνυμα ότι τα τάγματα εφόδου είναι εδώ για να κρατήσει έτσι συσπειρωμένο το ναζιστικό πυρήνα που τα πλαισιώνει.

Από τα κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων καταδιώχτηκε ο φοιτητής Αλέξης Λάζαρης και μόνο από τύχη είναι ζωντανός. Είναι στη φυλακή ο Ζέρβας, ο οποίος ήταν τότε μετακλητός υπάλληλος του Μιχαλολιάκου στη Βουλή! Ο Μιχαλολιάκος έχει δώσει εντολή στα στελέχη του για αριστερούς και μετανάστες ότι “έξω από τα γραφεία περνάνε τρέχοντας ή δεν προλαβαίνουν να τρέξουν”.

Δεν ανεχόμαστε τα τάγματα εφόδου του Πειραιά να συγκροτούνται σε γραφεία για να οργανώνουν τις δολοφονικές τους εξορμήσεις. Η θέση τους είναι στη φυλακή και όχι να κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους τρομοκρατώντας και σκοτώνοντας. Λίγες ημέρες πριν οργανωμένη φασιστική συμμορία άνοιξε το κεφάλι του Ασφάκ Μαχμούτ, αντιπροέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας την ώρα που εργάζονταν στα χωράφια στην Γκορυτσά Ασπροπύργου.

Είναι πλέον παλλαϊκό το αίτημα: να ευθυγραμμιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την απαίτηση της πλειοψηφίας, που δεν ανέχεται η Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί Γραφεία-ορμητήρια για ρατσιστικές επιθέσεις κατά νέων και μεταναστών και αγωνιστών του εργατικού κινήματος. Δεν είναι να δυνατόν να αποδέχονται στελέχη της κυβέρνησης, υπουργοί και βουλευτές, να φωτογραφίζονται με τους Κασιδιάρηδες σε στρατιωτικές ασκήσεις, όπως πρόσφατα στον “Παρμενίωνα”, λειτουργώντας ως πλυντήριο για την εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Δεν είναι νόμιμο κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση ναζιστών που φοράει το μανδύα του κόμματος. Δεν είναι δυνατόν τα ΜΜΕ να τους δίνουν λόγο και το κράτος χρηματοδότηση.

Είναι ώρα να διαλυθούν όλα τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, να κλείσουν τα γραφεία ορμητήρια στον Πειραιά και τις γειτονιές. Αποτελούν ορμητήρια για την ανασύνταξη της φασιστικής τρομοκρατίας που οδήγησε στο όργιο βίας κατά μεταναστών, συνδικαλιστών και αγωνιστών.

Καλούμε τα συνδικάτα, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, τις κοινότητες μεταναστών, τις συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις της αριστεράς στην αντιφασιστική συγκέντρωση της

Παρασκευής 20/10 στις 6.30μμ στην πλατεία Κοραή.

ΚΕΕΡΦΑ

Την Παρασκευή 20-10-2017 οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ετοιμάζονται να ξανανοίξουν τα γραφεία τους, στο κέντρο του Πειραιά με την παρουσία στα εγκαίνια, του πολιτικού τους αρχηγού Μιχαλολιάκου και των Βουλευτών Περιφέρειας Πειραιώς, Λαγού και Κούζηλου.

Αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση αυτή τους η προσπάθεια, την ίδια χρονική περίοδο που τα τάγματα εφόδου των φασιστών έχουν ξαναβγεί από τις τρύπες τους εξαπολύοντας σειρά επιθέσεων σε μετανάστες, αγωνιστές και εργάτες. Ένα μήνα πριν χτύπησαν αντιφασίστες αγωνιστές στο Πέραμα από κοινού με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η επίθεση μάλιστα αυτή έγινε μόλις δύο μέρες μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος, την ίδια στιγμή που η Ηριάννα και ο Περικλής είναι ακόμα έγκλειστοι στη φυλακή.

Τις τελευταίες βδομάδες εξαπέλυσαν βίαιες επιθέσεις σε μετανάστες – εργάτες γης αρχικά στα Κάτω Πατήσια και στη συνέχεια στον Ασπρόπυργο, βγάζοντας μάλιστα και προκλητική ανακοίνωση γύρω από την ανάληψη της ευθύνης. Τέλος πριν λίγες μέρες χτύπησαν νύχτα, όπως συνηθίζουν και τους αρμόζει, στον Πειραιά με θύματα ναυτεργάτες που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για πολιτική εκδήλωση του σωματείου της ΠΕΝΕΝ, μια επίθεση που θυμίζει τη δράση των ναζί της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα δύο μέρες μετά την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα απέναντι σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Αυτοί είναι οι ασυμβίβαστοι και πολέμιοι του συστήματος Χρυσαυγίτες, που χτυπούν εξαθλιωμένους μετανάστες και αγωνιστές του εργατικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος, ενώ την ίδια στιγμή στήνουν δουλεμπόρια εργαζομένων στον Πειραιά και το Πέραμα και κάνουν πλάτες στα αφεντικά. Αυτός είναι ο ρόλος των φασιστών διαχρονικά, να καταστέλλουν όποιον πάει να αγωνιστεί, λειτουργώντας ως ο καλύτερος εγγυητής της συνέχισης αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών της φτώχειας και της εξαθλίωσης για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τον λαό.

Για τον Πειραιά και τις περιοχές γύρω από αυτόν, η παρουσία και η δράση της Χρυσής Αυγής είναι πρόκληση, ειδικά όταν πάει να επισφραγιστεί με το εκ νέου άνοιγμα των γραφείων της, στην καρδιά της πόλης. Οι εργατολαϊκές γειτονιές του Πειραιά, ξέρουν από δυστυχία και προσφυγιά και σ’ αυτές δεν χωράνε οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, όπως δεν χωρούσανε κι οι πολιτικοί τους πρόγονοι, οι χίτες, οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες.

Οι πολιτικές των μνημονίων, ΕΕ και κυβέρνησης, που οδηγούν το λαό στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη στη φτώχεια και την ανεργία, σπέρνοντας την απελπισία είναι που αφήνουν ανοικτό πεδίο στους φασίστες.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα σταθεί εμπόδιο με πείσμα και μαχητικότητα ενάντια στη φασιστική βία και τρομοκρατία, θα αγωνιστούμε με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα μαζί με τους αποκλεισμένους, τους φτωχούς, τους εργαζόμενους.

Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη να στείλουμε τους φασίστες εκεί που ανήκουν, σε ένα μαύρο παρελθόν.

* Δεν πείθουν κανένα τα κροκοδείλια δάκρυα και οι αντιφασιστικές κορώνες κυβερνητικών παραγόντων και φορέων της περιοχής. Δεν χωράνε στο αντιφασιστικό κίνημα όσοι στηρίζουν και υλοποιούν τις πολιτικές που στρώνουν το χαλί στον φασισμό και τον ρατσισμό, όσοι δίνουν πλήρη ανοχή και ατιμωρησία στην δολοφονική του δράση, όσοι παραχωρούν μέρος του Κράτους και των μηχανισμών του, στα χέρια των νεοναζί με την ανοιχτή συνεργασία μαζί τους. Οι ίδιοι άλλωστε έχουν προ πολλού επιλέξει συνειδητά να βρίσκονται στο ίδιο “κάδρο” με τους Χρυσαυγίτες δολοφόνους και απέναντι από τον λαό και τις ανάγκες του.

Καλούμε σε:

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 20 Οκτώβρη 7:00 μμ, στον Πειραιά, πλατεία Κοραή
Σάββατο 21 Οκτώβρη στις 11.30 π.μ., Πέραμα, αντιφασιστική εξόρμηση στην αφετηρία των πλοίων Πέραμα – Σαλαμίνα

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας

Τις επόμενες ημέρες η ναζιστική Χρυσή Αυγή και πάνω από 20 νεοφασιστικές, ακροδεξιές, ομοφοβικές, παρακρατικές οργανώσεις καλούν σε συγκεντρώσεις που προκαλούν κάθε άνθρωπο που θέλει να είναι και να νιώθει ελεύθερος, δημοκρατικός και με κατοχυρωμένα τα στοιχειώδη δικαιώματά του.

Την Παρασκευή 20 Οκτώβρη στις 8 μμ στον Πειραιά η Χρυσή Αυγή των υπόδικων ναζιστών δολοφόνων και των ταγμάτων εφόδου που πρόσφατα άφησαν τα διαπιστευτήριά τους με εγκληματικές ενέργειες σε βάρος μεταναστών στον Ασπρόπυργο και την Λαμπρινή και αφισοκολλητών του σωματείου της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά, καλούν σε εγκαίνια των νέων γραφείων τους στο κέντρο του Πειραιά με ομιλητή τον Φύρερ Μιχαλολιάκο.

Την Κυριακή 22 Οκτώβρη στις 5 μμ στο Σύνταγμα δεκάδες οργανώσεις από όλο το φάσμα της ακροδεξιάς, του ναζισμού, της ομοφοβίας και του σεξισμού, καλούν σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στον φασισμό και την τρανσοφοβία. Πρόκειται για διπλή πρόκληση στις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας. Και σαν τέτοιες πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ενωτικά, μαζικά, μαχητικά από κάθε συλλογικότητα αλλά και τον καθένα και την καθεμία από εμάς που δεν θέλει να φοβάται γιατί δεν είναι ή δεν σκέφτεται όπως οι ναζί και κάθε σκοταδιστικό αντιδραστικό κατάλοιπο της ελληνικής κοινωνίας.

Σαν Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά καλούμε στις αντιφασιστικές – αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις της Παρασκευής και της Κυριακής.

Παρασκευή 6μμ – πλατεία Κοραή, Πειραιάς
Κυριακή 4μμ – πλατεία Συντάγματος

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]