«Πού καιρός και πού κεφάλι να στοχαστούνε,
να βρούνε τη φύτρα και τη ρίζα τού κακού.
Όλοι φρενιασμένοι τρέχανε…»

Ήμουν ανέκαθεν «οπαδός» της πλούσιας παράστασης. Λέγοντας πλούσια, εννοώ όλα αυτά τα στοιχεία που θα έπρεπε να υπάρχουν επί σκηνής για να εισάγουν τον θεατή στην ατμόσφαιρα του έργου. Πέρα από την υποκριτική δεινότητα και την σκηνοθετική αρτιότητα, το επίθετο πλούσια περιλαμβάνει τα ανάλογα σκηνικά, τα ανάλογα κοστούμια βάσει του έργου, έναν ηθοποιό για κάθε ρόλο, φώτα, μουσική, οτιδήποτε πρόσθετο ως βοηθητικό μέσο, όπως ένα videowall και φυσικά μια κανονική σκηνή που να διαχωρίζει τους ηθοποιούς από το κοινό.

Στις περιπτώσεις που κάποια από τα προαναφερόμενα στοιχεία απουσιάζουν για διαφόρους λόγους, πέφτει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες των ηθοποιών και του σκηνοθέτη να αναδείξουν το κείμενο με τα μέσα που διαθέτουν και να κερδίσουν το ενδιαφέρον και την προσοχή του θεατή. Είναι ένα πολύ δύσκολο στοίχημα με πολλά ρίσκα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο fermouart.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]