Ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης για την εκχώρηση σε ιδιώτες της διαχείρισης του νερού στο Βόλο και το Πήλιο.

Η εκχώρηση της διαχείρισης του νερού, αυτού του πολύτιμου φυσικού κοινωνικού αγαθού, σε ιδιωτικά χέρια περνά και μέσα από το ξεπούλημα των (απαξιωμένων) δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης. Ένα τέτοιο επεισόδιο του παγκοσμίου πολέμου για τον έλεγχο του νερού και κατ΄επέκταση της ζωής και της δημοκρατίας, διαδραματίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27/8/2018 στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου, όπου πολίτες παρενέβησαν ενάντια στην επιχειρούμενη εκχώρηση της ύδρευσης-αποχέτευσης της πόλης (ΔΕΥΑΜΒ) σε ιδιώτες, την οποία προωθεί η δημοτική αρχή Μπέου.

Απέναντί τους αντίκρισαν και αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της μεταμοντέρνας λαϊκιστικής τοπικής εξουσίας: κράτος και παρακράτος, μπράβοι και αστυνομία, χρησιμοποιώντας φυσική βία επιχείρησαν να αποτρέψουν την παρέμβαση, αλλά αντιμετωπίστηκαν όπως άρμοζε. Στο μεταξύ, από το απόγευμα της Δευτέρας, οι Σταγιάτες του Πηλίου, ένα «εμβληματικό» χωριό στη μάχη για κοινωνική αμεσοδημοκρατική διαχείριση του νερού, βρέθηκαν υπό κατοχή από δυνάμεις της αστυνομίας, έπειτα από στοχευμένες διώξεις κατά δύο αγωνιστών, ενώ το πρωί της Τρίτης 28/8 συνελήφθη ως υποκινητής επεισοδίων ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κανελλής.

Για μια ακόμη φορά γίνεται πασιφανές ότι η κατάρρευση του εγχώριου ετερόνομου πολιτικού συστήματος και η αναδιάταξη δυνάμεων στη διαχείριση της δημόσιας σφαίρας, τον χώρο των κοινών αγαθών, ιδιαίτερα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, απελευθέρωσε τη δίψα των επιχειρηματικών συμφερόντων για καθολικό έλεγχο των κοινωνικών αγαθών, όπως το νερό, ο δημόσιος χώρος, η τροφή, η επικοινωνία.

Την κοινοβουλευτική εμφάνιση των ταπεινών ενστίκτων (2012) ακολούθησε ένα κύμα αυτοδιοικητικό με κοινό νήμα το lifestyle, την επικοινωνιακή χειραγώγηση των πολιτών, την άμεση επαφή με το δικαστικό σώμα, την απαξίωση του δημόσιου χώρου, στο νέο πλαίσιο ολοκληρωτισμού που άνοιξε η πλημμυρίδα νομοθετικών παρεμβάσεων του Κράτους υπέρ της κερδώας Αγοράς. Στην περίπτωση του Βόλου, όπως συμβαίνει στις Σκουριές, τη Φιλαδέλφεια και αλλού, το γαϊτανάκι των διώξεων, των μαφιόζικων πρακτικών, των υπουργικών παρεμβάσεων υπέρ των εταιρειών, επιχειρεί την κατάληψη της σφαίρας των κοινών και του δημόσιου χώρου, του εδάφους και των κοινών αγαθών.

Οι αυτεξούσιοι πολίτες του Βόλου και του Πηλίου είναι οι μόνοι που μπορούν να ακυρώσουν, με τη φυσική τους παρουσία, τους σχεδιασμούς Κράτους και Κεφαλαίου. Δεν είναι μόνοι/ες!

Χιλιάδες γυναίκες και άνδρες, από την Μεσοχώρα που αντιστέκεται στην εκτροπή του Αχελώου ως τη Μεγάλη Παναγιά της Χαλκιδικής, από το Ζαγόρι (ενάντια στην εξόρυξη πετρελαίου) μέχρι το Καστέλλι του Ηρακλείου (ενάντια στην κατασκευή του φαραωνικού αεροδρομίου), συμπαραστέκονται στον αγώνα τους – για αυτοθέσμιση και άμεση δημοκρατία, γη και ελευθερία!

– ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

– ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΛΙΟ

– ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]