Να προσφέρει «κάλυψη» στο Νίκο Μιχαλολιάκο επιχείρησε κατά τη διάρκεια της σημερινής του απολογίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πρώην βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος, Ηλίας Παναγιώταρος, «δίνοντας» παράλληλα για αυτό τον σκοπό τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιάννη Πατέλη, αλλά και τον Γιάννη Καζαντζόγλου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε απάντηση της απολογίας Μίχου που μίλησε για απουσία διαγραφών μετά τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Παναγιώταρος ισχυρίστηκε σήμερα ότι, την επομένη της δολοφονίας (δηλαδή στις 18/9/2013), με εντολή Αρχηγού, παύτηκαν όλα τα εμπλεκόμενα άτομα της Νίκαιας, απολύθηκαν ο Γ. Πατέλης και ο Ι. Καζαντζόγλου και έκλεισαν τα γραφεία της Νίκαιας: “Μέχρι το απόγευμα είχαμε μάθει τα πάντα… Ούτε σε απολογία κλήθηκαν, ούτε εξηγήσεις έδωσαν… Με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο Αρχηγός αποφάσισε… Γραφεία; Κλείσιμο. Υπεύθυνος; Δρόμο!”. Το ίδιο ισχυρίστηκε ο Παναγιώταρος ότι συνέβη και με την επίθεση στο ΠΑΜΕ: “Ήταν μια συμπλοκή, στην οποία υπήρχαν μηνύσεις εκατέρωθεν… Άκρως καταδικαστέο γεγονός, είπε το Πολιτικό Συμβούλιο… Μετά από 1-2 μέρες, παύτηκαν από τα γραφεία οι 2 που ενεπλάκησαν…”.

Παράλληλα, του επισημάνθηκε από την έδρα ότι η επίμαχη τοποθέτηση δεν «δένει» με τα όσα είπε απολογούμενος ο ίδιος ο Γιάννης Πατέλης, πως δηλαδή δεν είχε πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή και ουδέποτε διεγράφη.

Πρόκειται για απόλυτο άδειασμα των κατηγορούμενων πυρηναρχών Νίκαιας Πατέλη και Περάματος Πανταζή, από τους οποίους πλέον η Χρυσή Αυγή αποστασιοποιείται πλήρως. Πατέλης και Πανταζής κινδυνεύουν πλέον με ποινές πολύχρονης κάθειρξης, αφού πέραν της αποδεικτικής διαδικασίας εγκαταλείπονται πλέον και από την ηγεσία, η οποία τους “δείχνει” ως υπεύθυνους τέλεσης των εγκληματικών πράξεων.

Αρνήθηκε την ύπαρξη στρατιωτικής δομής της οργάνωσης, κάνοντας, όμως, ευχή να υπήρχε τέτοια δομή: «Μακάρι να είχε γιατί ο μόνος σοβαρός θεσμός είναι ο στρατός. Δείτε τι συμβαίνει σε σεισμούς και καταποντισμούς. Μόνο ο στρατός λειτουργεί». Στη συνέχεια, σχολιάζοντας το εάν φορούσαν στολή, απάντησε ότι στον ίδιο αρέσουν τα στρατιωτικά ρούχα, αλλά αυτό δεν αφορά την οργάνωση του κόμματος. «Ο καθένας ντύνεται όπως θέλει» είπε και επέδειξε μια φωτογραφία που είχε πάει με μαγιό σε συγκέντρωση.

Αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς «σκουπίδια και υπάνθρωποι» για τους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος τήρησε την ίδια γραμμή με τους υπόλοιπους βουλευτές, λέγοντας ότι «υπάνθρωποι είναι όσοι κάνουν παράνομες πράξεις, είτε είναι Έλληνες είτε αλλοδαποί». Ο κατηγορούμενος, πάντως, για όλα τα επεισόδια που ερωτήθηκε υποστήριξε πως δέχτηκαν επίθεση, όπως στην περίπτωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, όπου είχε σηκώσει ότι «Οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν…Το απόστημα θα σπάσει…».

Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή, που εξακολουθεί να ανήκει στη Χρυσή Αυγή, όλα γίνονταν «νόμιμα, όμορφα και ωραία». Ακολουθούσαν τη «θεσμική οδό», οι ομιλίες τους ήταν εντός νομιμότητας γεμάτες «πολιτική ορολογία» και ο Νικ. Μιχαλολιάκος ενδιαφερόταν «να μην κάνει ο καθένας ο,τι θέλει». Χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής που δεν έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο, έκανε λόγο για «προϊόν μυθοπλασίας», ενώ όσον αφορά τους ναζιστικός χαιρετισμούς κατέθεσε:

«Υπήρχαν άνθρωποι που χαιρετούσαν αλλά τους ζητούσαμε να το κατεβάσουν, γιατί δεν μας εκφράζει. Απαγορευόταν. Το χέρι κατευθείαν κάτω όπου το βλέπαμε. Ήμασταν ρητοί και κατηγορηματικοί, με απόφαση του γενικού γραμματέα. Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ότι θέλουν σπίτι τους. Αυτός ο χαιρετισμός δεν είναι της Χρυσής Αυγής».

Μπαραμπαρούσης: Δαιμονοποιήθηκε ο Χιτλερ, έχει θετική ενέργεια ο ναζιστικός χαιρετισμός

Λίγο νωρίτερα ο πρώην βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας: «Είμαι Έλληνας εθνικιστής και αγαπώ την πατρίδα μου».

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για «δαιμονοποίηση του Χίτλερ» και υπεραμύνθηκε του ναζιστικού χαιρετισμού λέγοντας: «Αυτός ο χαιρετισμός που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ θεωρώ ότι είναι ο μόνος τρόπος για να χαιρετήσεις κάποιον που βρίσκεται απέναντί σου. Διαφορετικά χαιρετάω όπως στη Μύκονο.. (….) Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια».

Σε ερώτηση για τα ναζιστικά σύμβολα, είπε «αν μιλάμε για τον μαίανδρο ή το γαμάδι ή τη σβάστικα που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ, δεν είναι ναζιστικό. Αν πάμε από το Περού μέχρι την Ιαπωνία τα βλέπουμε παντού, στη Βουλή περπατάμε πάνω σε σβάστικες…».

Όσον αφορά τη στρατιωτική παράταξη και ενδυμασία, είπε ότι «όταν πηγαίναμε κάπου προσπαθούσαμε να μην είμαστε σαν ασκέρι, πηγαίναμε συγκροτημένα» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος φοράει στρατιωτικά ρούχα στην καθημερινότητά του.

Στην Ελλάδα «δεν έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα, το μόνο δημοκρατικό είναι ότι γίνονται εκλογές κάθε τρία-τέσσερα χρόνια», υποστήριξε ακόμα και  ισχυρίστηκε ότι εκείνος ήθελε να μπει στη Βουλή για να αλλάξει το σύστημα.

Σχετικά με τη θέση του για τους αλλοδαπούς, είπε ότι «η λαθρομετανάστευση είναι εισβολή στην πατρίδα μας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Για τη διαγραφή του από τη Χρυσή Αυγή όταν κάλεσε σε πραξικόπημα από το βήμα της Ολομέλειας, είπε ότι θεωρεί «εντελώς γελοία» την κατηγορία και συνέχισε λέγοντας ότι στη συνέχεια «μου ζήτησε ο κ. Μιχαλολιάκος να επιστρέψω και δέχτηκα».

Επιχείρησε, τέλος, να παρουσιάσει άνευ σημασίας όλες τις φορές που έχει εμπλακεί σε επεισόδια με τη Χρυσή Αυγή και καμάρωσε για την καταδικαστική απόφαση που του έχει επιβληθεί για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013.

Με πληροφορίες από JailGoldenDawn και tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]