Οι μαθητές φτιάχνουν κλίμα αντίστασης για το περιβάλλον σε όλο τον κόσμο

Μαζικές κινητοποιήσεις σε περισσότερες από 120 χώρες και 2.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκαν χτες από μαθήτριες και μαθητές για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος. Κρατώντας πολύχρωμα πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μαθητές σ’ όλο τον κόσμο πλημμύρισαν τους δρόμους και έστειλαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Από το Ελσίνκι ως το Κέιπ Τάουν και από την Αθήνα έως το Βανκούβερ οι μαθητές κατέβηκαν στους δρόμους με κεντρικό αίτημα να σωθεί ο πλανήτης και να σταματήσουν οι καταστροφικές πρακτικές που οδηγούν στην κλιματική αλλαγή.

Οι μαθητές ζητούν την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για τον περιορισμό στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ζητούν από τις μεγαλύτερες γενιές να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους, παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις για το περιβάλλον. Δεν θα ρίξετε το μπαλάκι σε εμάς, δεν θα μας παραδώσετε έναν διαλυμένο πλανήτη είναι το μήνυμά τους. Παράλληλα ετοιμάζονται για νέες δράσεις και διαδηλώσεις.

Χτες δυναμικό παρών στους δρόμους έδωσαν και μαθητές στην Ελλάδα. Στην Αθήνα, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια προχώρησαν σε μια πορεία με αυθόρμητο χαρακτήρα που πέρασε από διάφορα στενά και δρόμους της πόλης.


Προκαλούσαν συχνά μια ευχάριστη κυκλοφοριακή συμφόρηση, καταφέρνοντας να στρέψουν το ενδιαφέρον των περαστικών πάνω στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής έστω και για λίγο.

Στα πλακάτ που κρατούσαν, είχαν σχέδια με τη γη να φλέγεται ή να λιώνει. Σε ελληνικά και αγγλικά έγραφαν μηνύματα όπως: “Δράσε για τη γη, όπως θα έκανες αν είχε πάρει το σπίτι σου φωτιά”. Τα συνθήματά τους επίσης προέτρεπαν τον κόσμο να δράσει, ακόμη κι εκείνη τη στιγμή, στη διαδήλωση: “Αφήστε τις κάμερες και πιάστε τα πανό, να σώσουμε τη γη απ’ τον χαμό αυτό”.

Φωτογραφίες από τη διαδήλωση στην Αθήνα

 

Η διαδήλωση στο Βανκούβερ στις Η.Π.Α

 

Μεγάλη κινητοποίηση έγινε στο Τορίνο στην Ιταλία

 

Χιλιάδες ήταν εκείνοι που κατέβηκαν στους δρόμους του Μόντρεαλ. Σύμφωνα με τη Greenpeace ξεπέρασαν τα 150.000 άτομα

Τεράστια η συμμετοχή και στην Λισαβόνα

 

Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Μαθήτριες και μαθητές στην Λευκωσία ανταποκρίθηκαν επίσης στο διεθνές κάλεσμα

“Η άρνηση δεν είναι πολιτική”, φώναξαν από το Ελ Σαλβαδόρ μέχρι την Ινδία

https://twitter.com/ajplus/status/1106635688856813568

Πάνω από 20.000 παιδιά κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου

Την υποστήριξή του στους μαθητές εξέφρασε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος στην Αγγλία Τζέρεμι Κόρμπιν

“Ακούν οι ενήλικες;” – Βίντεο με διαδηλώσεις από διάφορες πόλεις του κόσμου

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]