Ένα εξάχρονο κορίτσι από την Ινδία πέθανε από θερμοπληξία όταν η μητέρα της άφησε την κόρη της μαζί με άλλους μετανάστες, πηγαίνοντας να αναζητήσει νερό.

Το κορίτσι, η Γκουρουπρέτ Καρ, που ήταν έτοιμη να γιορτάσει την έβδομα της γενέθλια, βρέθηκε την Τετάρτη από Αμερικανούς συνοριοφύλακες δυτικά του Λούκασβιλ στην Αριζόνα, όπου οι θερμοκρασίες άγγιζαν τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την συνοριοφυλακή και το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Πίμα (PCOME).

Το κορίτσι και η μητέρα της βρίσκονταν ανάμεσα σε μια ομάδα πέντε Ινδών υπηκόων, τους οποίους εγκατέλειψαν παράνομοι διακινητές σε μια απομονωμένη παραμεθόρια περιοχή στις 10 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα), 27χλμ δυτικά του Λούκασβιλ, μια αμερικανική πόλη στα σύνορα με το Μεξικό, 80χλμ νοτιοδυτικά του Τάκσον. Έπειτα από περπάτημα, η μητέρα του κοριτσιού, μαζί με μια άλλη γυναίκα, πήγαν για να ψάξουν να βρουν νερό και άφησε την κόρη της με μια άλλη γυναίκα και το παιδί της.

Η μητέρα και η άλλη γυναίκα περιπλανήθηκαν για 22 ώρες στην άγρια έρημο Σόνοραν πριν εντοπιστούν στις 8 το πρωί της Τετάρτης από έναν συνοριοφύλακα που ακολούθησε τα ίχνη τους. Τέσσερις ώρες μετά, οι συνοριοφύλακες βρήκαν το πτώμα του νεκρού κοριτσιού, 1,6χλμ από τα σύνορα. Η συνοριοφυλακή επέρριψε την ευθύνη για τον θάνατο της μικρής εξάχρονης στους παράνομους διακινητές που εγκατέλειψαν την γυναίκα και το παιδί στην έρημο.

Ο θάνατος του κοριτσιού είναι ο δεύτερος θάνατος παιδιού μετανάστη αυτή τη χρονιά που καταγράφεται στις νότιες ερήμους της Αριζόνα και αναδεικνύει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες μεταναστών, κυρίως από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, που εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού, διασχίζουν τα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ και την έρημο της Αριζόνα προς αναζήτηση ασύλου.

Επίσης αυξάνεται και ο αριθμός των Ινδών υπηκόων που εισέρχονται στις ΗΠΑ από το Μεξικό, σύμφωνα με αξιωματούχους υπηρεσιών μετανάστευσης και συγκαταλέγονται πλέον στους χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική και την Ασία που δραπετεύουν σε τρίτες χώρες και έπειτα ξεκινούν ένα εξαντλητικό οδοιπορικό μέσω του Μεξικού και των νότιων ερήμων των ΗΠΑ, κατευθυνόμενοι από διακινητές.

Έως τις 30 Μαΐου φέτος, η PCOME έχει καταγράψει 58 θανάτους μεταναστών στην νότια Αριζόνα, με τους περισσότερους να σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες. Το 2018 η υπηρεσία κατέγραψε 127 θανάτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και thinkprogress.org

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]