Από Σπυρος Ψυχιας

Χθες το πρωί στην δική της χ.α. εξετάστηκε μόλις ένας μάρτυρας (κερδίζουν χρόνο οι χρυσαυγίτες), η συνεδρίαση τελείωσε νωρίς. Η Κυρία Μάγδα με ρώτησε αν θα ανέβω στην δική του Λουκμαν και συμφωνήσαμε να ανέβουμε.
Η πρόταση του εισαγγελέα που ακούσαμε, μας άφησες έκπληκτους καθώς η απόφαση του, αφήνει ελεύθερους σε λίγους μήνες τους δολοφόνους του Λουκμαν. Η χαρά του μπάτσου που τους συνόδευε ήταν έκδηλη, εξάλλου χαζογελαγανε με τους κατηγορούμενους Και έμοιαζαν σαν κολλητοί. Ήταν ο ίδιος μπάτσος που με το ζόρι έβαλε μια γυναίκα από το κοινό να σβήσει φωτο από το κινητό της .
Όταν λοιπόν ο πρόεδρος ανακοίνωσε της ποινές χαδι , ακουστηκαν συνθήματα, ένας σύντροφός πέταξε ένα μπουκαλάκι νερό στους κατηγορούμενους. Ο εν λόγο μπάτσος πήρε το μπουκάλι και το πέταξε σε έμας, βρίζοντας! Εκεί το έχασα, πήγα προς το μέρος του έφτασα στα ξύλινα διαχωριστικά. Τότε ο πρόεδρος έδειξε τρεις από εμάς και ζήτησε από τους μπάτσους να μας συλλάβουν, μείναμε εκεί φωνάζοντας, νιώθω ξαφνικά ένα χέρι να με τραβάει δυνατά ήταν η κύρια Μάγδα: Σπύρο μείνε πίσω! Χύνεται μπροστά τραβάει βίαια και τους άλλους δύο και μας σπρώχνει προς την έξοδο, η διμοιρία έρχεται κατά έμας. Τους σταματάει: δεν πρόκειται να συλλάβετε κανέναν, φύγετε τώρα, είμαστε εξοργισμένοι από την απόφασή. Εμείς νιώθουμε ότι η κύρια Μάγδα απειλείται και βγαίνουνε μπροστά, μας τραβάει ξανά: θα φύγουμε με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι μας λέει! Καπάκια γυρνάει μέτωπο στους μπάτσους: φύγετε ρε, τι θέλετε; δεν θα συλλάβετε κανέναν από εμάς! Μας βγάζει, σπρώχνοντας έξω από την αίθουσα, μια κοπέλα την στριμώχνουν οι μπάτσοι στην πόρτα και της πιέζουν το χέρι. Πάλι μπροστά η κύρια Μάγδα.
Την συνέχεια την ξέρετε από το βίντεο και ευχαριστώ την Eleftheria Koumandou που το κοινοποίησε και το είδαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, με την ελπίδα ότι κάποιοι θα αφυπνιστουν.
Δικαστές και μπάτσοι χθες ήθελαν τρεις από εμάς, υπολόγισαν χωρίς την Μάγδα Φυσσα!
Θα σου έλεγα ένα μεγάλο ευχαριστώ αλλά αν και τριάντα χρόνια στον Αναρχικό χώρο, νιώθω πολύ λίγος ακόμα και για να σε ευχαριστήσω.
ΚΥΡΙΑ ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]