Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει τις περισσότερες Χρυσές Μπάλες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και κατά πολλούς ο κορυφαίος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής. Αυτό του δίνει όμως το δικαίωμα να «κινεί τα νήματα» σε μία ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα;

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, ότι ο Τίτο Βιλανόβα δεν θα μπορέσει να συνεχίσει στην θέση του προπονητή λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Όπως ήταν λογικό τα σενάρια για τον διάδοχό του έδιναν και έπαιρναν για αρκετές μέρες.

Λουίς Ενρίκε και Χεράρδο Μαρτίνο ήταν οι δύο πιο πιθανοί να πάρουν τη θέση. Ο πρώτος φόρεσε για πολλά χρόνια τη φανέλα της ομάδας ως παίκτης, είχε διατελέσει προπονητής στην Β’ ομάδα για τρία χρόνια και το γεγονός ότι γνώριζε τα κατατόπια όπως και τα πρόσωπα και τις καταστάσεις στην Βαρκελώνη έκαναν τον Λουίς Ενρίκε να μοιάζει φαβορί για τη θέση.

Φαβορί ήταν μέχρι να γίνει η συγκεκριμένη δήλωση: «Μου αρέσει πολύ ο Μαρτίνο σαν προπονητής. Κάνει τις ομάδες του να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Λιονέλ Μέσι. Για κάποιο περίεργο λόγο, μόλις διάβασα την παραπάνω δήλωση, ήμουν σίγουρος ότι ο επόμενος προπονητής της Μπαρτσελόνα θα είναι ο Μαρτίνο.

tata1

Τι με έκανε να το πιστεύω αυτό; Το γεγονός ότι, οτιδήποτε κινείται γύρω από τον Αργεντινό, αργά η γρήγορα πέφτει στην «μαύρη τρύπα» που λέγεται Λιονέλ Μέσι και είτε βρίσκεται στη Ρωσία (Σάμουελ Ετό – Ανζί), είτε στην Ιταλία (Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς – Μίλαν) είτε στην Μαδρίτη (Νταβίντ Βίγια – Ατλέτικο Μαδρίτης), είτε απλώς ζαλίζεται από την λάμψη του και από παίκτης παγκοσμίου κλάσης που έκανε πλάκα σε όλες τις άμυνες στην Ιταλία, δεν μπορεί να βάλει γκολ και να βρει συμπαίκτη στα 5 μέτρα (Αλέξις Σάντσες).

Γενικότερα, όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο περισσότερο η Μπαρτσελόνα μοιάζει εξαρτημένη από τον Μέσι. Πρώτα αγωνιστικά και τελευταία και εξωαγωνιστικά. Με τον Ετό δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν, ο Ζλάταν έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης με αποτέλεσμα ο Μέσι να παίζει δεξιά και να μην έχει τόσες ευκαιρίες για γκολ, ο Βίγια από φορ περιοχής έγινε περιφερειακός για να μην «στραβώσει» ο Μέσι και αργότερα έφυγε και ο Αλέξις Σάντσες φοβάται να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να ντριμπλάρει αντί να δώσει πάσα στον Αργεντινό, με αποτέλεσμα να φαίνεται ως ένας μέτριος παίκτης.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα του «Ο Μέσι πάνω από την Μπαρτσελόνα», είναι οι δηλώσεις του Νεϊμάρ. Ο νεαρός, ο οποίος στοίχισε στους καταλανούς 57 εκατομμύρια ευρώ και έκανε «σμπαράλια» τις άμυνες της Ιταλίας και την Ισπανίας στο ConfederationsCup, μοιάζει να έχει δασκαλευτεί από κάποια αόρατη δύναμη ακόμα και στις δηλώσεις του.

Πιο συγκεκριμένα: «Ήρθα για να βοηθήσω τον Μέσι να παραμείνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο», «Μαζί με τον Μέσι μπορούμε να κατακτήσουμε τα πάντα», «τιμή μου που θα είμαι συμπαίκτης με τον Μέσι». Κι αναρωτιέμαι. Γιατί ένα παιδί 20 χρονών να μην πει, «ήρθα στην Μπαρτσελόνα για να γίνω ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο», γιατί να μην πει «Πιστεύω ότι έχω ότι χρειάζεται για να κερδίσω τα πάντα με τη νέα μου ομάδα» ή γιατί να μην είναι τιμή του Μέσι να είναι συμπαίκτης του Νεϊμάρ;

Είμαι πολύ περίεργος να δω τι αντίκτυπο θα έχει στον Βραζιλιάνο Νεϊμάρ, η έλευση του αγαπημένου και συντοπίτη του Μέσι, Χεράρδο Μαρτίνο. Όπως επίσης, έχει διαρρεύσει από τα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης ότι η πλειοψηφία των παικτών της Μπαρτσελόνα, ήταν υπέρ της πρόσληψης του Λουίς Ενρίκε. Ειδικότερα οι Ισπανοί, για ευνόητους λόγους. Τι να κάνουμε όμως που ο Μέσι αποφάσισε αλλιώς; Το μέλλον θα δείξει ποιος θα βγει κερδισμένος και ποιος χαμένος από όλη αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Μπαρτσελόνα, Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει κανένας παίκτης να μπαίνει παραπάνω από την ομάδα, ακόμα και αν λέγεται Λιονέλ Μέσι…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts