Με χημικά και αστυνομική καταστολή υποδέχτηκε η δημοτική αρχή της Καρδίτσας τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την παράδοση δημοτικής γης σε ιδιώτες με στόχο τη δημιουργία αιολικών πάρκων στα Άγραφα.

Την επίθεση που δέχθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις έξω από το δημαρχείο της πόλης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και στη δημοπράτηση δημοτικής γης για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή των Αγράφων, καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους εκπρόσωποι Σωματείων και Φορέων της Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Καρδίτσας, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ) που διοργάνωσαν την κινητοποίηση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους απέκλεισαν την είσοδο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα ανοίγονταν οι προσφορές της δημοπρασίας για την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων. Μάλιστα, από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε χρήση χημικών προκειμένου να διώξουν τους συγκεντρωμένους από το χώρο.

Όπως καταγγέλλουν, αστυνομικοί με πολιτικά έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων σε όποιον προσπαθούσε να μπει στο δημαρχείο, ενώ ασφαλίτες βρίσκονταν ακόμα και μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ανακοινώσεις καταδίκης των Σωματείων και των Φορέων:

«Η “επίδειξη δύναμης” που επέδειξαν απέναντι στο οργανωμένο κίνημα δείχνει και την δυναμική των αγώνων που “τρέμει” κάθε φορέας αντιλαϊκής πολιτικής». Αυτό επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Καρδίτσας, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ν. Καρδίτσας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ) για τον αυταρχισμό και την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη σημερινή τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Καρδίτσας ενόψει της δημοπράτησης δημοτικής γης για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή των Αγράφων.

Όπως τονίζουν, «ενάντια στην πολιτική επιλογή της απερχόμενης δημοτικής αρχής να εκχωρήσει σε επιχειρηματικούς ομίλους δημοτική έκταση, αναδείχτηκε η αποφασιστικότητα των σωματείων του ταξικού κινήματος να υπερασπίσουν με αγώνες τόσο το δημόσιο χαρακτήρα της ενέργειας όσο και την ιστορικότητα και το φυσικό κάλλος των Αγράφων. Η “επίδειξη δύναμης” που επέδειξαν απέναντι στο οργανωμένο κίνημα δείχνει και την δυναμική των αγώνων που “τρέμει” κάθε φορέας αντιλαϊκής πολιτικής».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]