Παγκόσμια αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση για 12 νεαρούς από το Ισραήλ, οι οποίοι κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό 19χρονης κοπέλας από τη Βρετανία, που φέρεται να έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα, στην Κύπρο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών για τους 12 νεαρούς που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη βιασμού και του βιασμού.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους κατηγορουμένους φέρεται να παραδέχθηκε ότι ήρθε σε συνουσία με την 19χρονη με τη θέλησή της, ενώ άλλος ένας ομολόγησε τη σεξουαλική επαφή μαζί της.

Επίσης, δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post ανέφερε ότι τρεις από τους κατηγορουμένους δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με την κοπέλα – αντίθετα, οι υπόλοιποι εννέα αρνούνται οποιανδήποτε ανάμειξή τους στην υπόθεση.

Εκδορές και μώλωπες

Κυπριακά ΜΜΕ επικαλούνται πληροφορίες που αναφέρονται στην ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία η 19χρονη Βρετανίδα φέρει εκδορές και μώλωπες σε σημεία του σώματός της. Βεβαίως, αναμένονται τα αποτελέσματα DNA, τα οποία θα φωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία στο δικαστήριο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από σχετικό αίτημα των συνηγόρων, καθώς ένας εκ των κατηγορούμενων είναι ανήλικος.

Φωτογραφία από AP PHOTO.

*Από την efsyn.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]