Η μαζική δολοφονία 49 μουσουλμάνων από τον αυστραλό τρομοκράτη στη Νέα Ζηλανδία που έδρασε έχοντας ως πρότυπο τον νορβηγό ναζί καταδικασθέντα Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ υποδηλώνει ότι η ισλαμοφοβία οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων ακροδεξιών παντού, υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και καλεί στο αυριανό, 16 Μαρτίου, αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

Η Νέα Ζηλανδία προειδοποιεί: η ισλαμοφοβία οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων ακροδεξιών παντού!

Όλοι και όλες στο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Μάρτη 3μμ στην Ομόνοια.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των 49 δολοφονημένων μουσουλμάνων από ρατσιστές στην Ν.Ζηλανδία.

Η μαζική δολοφονία 49 μουσουλμάνων, αρκετών προσφύγων και μεταναστών, από τον εκτελεστή επικεφαλής ακροδεξιών ρατσιστών στην Νέα Ζηλανδία ήταν ένα ισλαμοφοβικό έγκλημα που το είχαν προαναγγείλει και το στήριξαν με ένα μανιφέστο μίσους 70 σελίδων. Πριν κάποια χρόνια στην Νορβηγία ένας ομογάλακτός του, ο Άντερς Μπρεϊβικ, είχε προχωρήσει στη μαζική σφαγή 70 νέων στο νησί Αουτόγια όπου κατασκήνωναν και πάλι είχε διακηρύξει ότι το έκανε για να σταματήσει την “ισλαμοποίηση της Ευρώπης”.

Ένοχοι για αυτά τα ρατσιστικά εγκλήματα είναι οι κυβερνήσεις που παίζουν το χαρτί της ισλαμοφοβίας για να συγκαλύψουν τις πολεμικές επεμβάσεις στην Μ.Ανατολή, την Ασία και την Αφρική αλλά και για να φορτώσουν τις ευθύνες για τις χρεοκοπημένες πολιτικές τους στις πλάτες των μεταναστών και των προσφύγων, με το κλείσιμο των συνόρων, τους φράκτες, την απομόνωση στα νησιά του Ειρηνικού και του Αιγαίου. Ο Τραμπ απαγορεύει την είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απαγορεύουν στις μουσουλμάνες να φοράνε μαντήλα ή ακόμη και να κολυμπάνε στις παραλίες με ολόσωμα μαγιό.

Στην Ελλάδα, τα τζαμιά έξω από τις περιοχές της μειονότητας στη Θράκη είναι παράνομα και στην Αθήνα βολοδέρνουν χρόνια οι κυβερνήσεις να ανοίξουν ένα δήθεν τζαμί στο Βοτανικό. Τα τζαμιά είχαν γίνει στόχαστρο από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής το 2010-2013, στην πρώτη προεκλογική εκστρατεία του Μιχαλολιάκου ως υποψήφιου Δημάρχου για την Αθήνα ενώ τα ίδια κηρύγματα μίσους επαναλαμβάνει κάθε τόσο ο Κασιδιάρης.

Είμαστε εξοργισμένοι με το μακελειό στην Ν.Ζηλανδία. Απαιτούμε να μπει τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Απαιτούμε να μπει τέλος στην ισλαμοφοβία και το ρατσισμό, να πάρουν χαρτιά όλοι οι μετανάστες και άσυλο οι πρόσφυγες. Να πάνε στη φυλακή οι ομογάλακτοι των δολοφόνων της Ν.Ζηλανδίας, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Ήδη, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Ενότητα”, η Κοινότητα Μπαγκλαντές καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο, 16 Μάρτη στην Ομόνοια στις 3μμ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]