Ο Κώστας Μήτρογλου και ο Λουίς Σουάρεζ υπέγραψαν πριν από λίγες μέρες πολυετή συμβόλαια με Ολυμπιακό και Λίβερπουλ αντίστοιχα, με τους οπαδούς δύο ομάδων να πανηγυρίζουν, πιστεύοντας ότι οι δυο τους θα παραμείνουν για πολλά ακόμα χρόνια στις ομάδες τους. Είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα;

Είναι αντικειμενικά αποδεκτό ότι πρόκειται για τους καλύτερους παίκτες της εκάστοτε ομάδας. Από τη στιγμή που οι δυο τους συμφώνησαν να υπογράψουν νέο συμβόλαιο, το μόνο σίγουρο είναι πως σε περίπτωση που πουληθούν, οι δύο ομάδες θα είναι οι κερδισμένες από την όλη υπόθεση.

Δεν υπάρχει λόγος να προσφέρεις νέο, βελτιωμένο συμβόλαιο στον καλύτερο σου παίχτη, αν δεν καλύψεις τα νώτα σου. Οι δύο περιπτώσεις μοιάζουν πανομοιότυπες, αλλά το deal του Ολυμπιακού είναι τελικά καλύτερο από αυτό της ομάδας του Merseyside για έναν και μόνο λόγο.

 

suarez1

Σε αντίθεση με το συμβόλαιο του Ουρουγουανού, σε αυτό του Μήτρογλου δεν υπάρχει ρήτρα παραχώρησης. Στο προηγούμενο συμβόλαιο του Έλληνα επιθετικού, υπήρχε ρήτρα 8 εκατομμυρίων ευρώ και όποιος τα έδινε, είχε άμεσα το δικαίωμα να διαπραγματευτεί κατευθείαν με τον παίκτη. Σήμερα, αυτό δεν ισχύει και ο Ολυμπιακός θα συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση από θέση ισχύος μέχρι και τον Γενάρη του 2017!

Όσο για τον Σουάρεζ, υπέγραψε συμβόλαιο το οποίο θεωρητικά θα τον κρατήσει στο Λίβερπουλ για τα επόμενα 4,5 χρόνια. Επίσημα, ούτε στο δικό του συμβόλαιο υπάρχει κάποια ρήτρα. Όμως, αρκετά αγγλικά sites αποκάλυψαν ότι υπάρχει, αλλά είναι αρκετά ευνοϊκή για την ομάδα του Άνφιλντ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στο συμβόλαιο του Σουάρεζ υπάρχει μία ρήτρα, που αφορά μόνο ομάδες εκτός νησιού και πέρα από αυτό, το αντίτιμο για να τον αποχωριστεί η Λίβερπουλ θα είναι μεταξύ 70-80 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα κι αν φύγει δηλαδή, δεν θα έχει δικαίωμα να πάει σε άλλη ομάδα της Premier League και ταυτόχρονα το ταμείο της ομάδας θα γεμίσει με ζεστά μετρητά. Διπλά κερδισμένη η Λίβερπουλ και ο παίχτης ελεύθερος να δοκιμάσει την τύχη του σε άλλο πρωτάθλημα  της Ευρώπης.

 

suarez_cover

Πάντως, το μεγαλύτερο κέρδος των ομάδων και στις δύο περιπτώσεις, είναι ότι πλέον οι ποδοσφαιριστές τους αμείβονται κάτι περισσότερο από ικανοποιητικά και το οικονομικό δεν θα είναι το πρώτο τους κριτήριο για την επιλογή του επόμενου σταθμού της καριέρας τους. Επίσης, το κλίμα στα αποδυτήρια και στις τάξεις των οπαδών είναι πανηγυρικό.

Όπως και να έχει, το γεγονός ότι ο Μήτρογλου και ο Σουάρεζ υπέγραψαν νέα συμβόλαια και μάλιστα μακροχρόνια, δεν σημαίνει ότι θα τα εξαντλήσουν. Απλώς, όταν αργά ή γρήγορα, οι δυο τους φύγουν για λιμάνια ξένα (όπως λέει και το τραγούδι), οι οπαδοί τους δεν θα τους κουνούν το μαντίλι φορώντας μαύρα, γιατί η διοικήσεις των ομάδων μαγείρεψαν πριν πεινάσουν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]