Οι δύο άνδρες που κρατούνται από την Δευτέρα στην αστυνομική διεύθυνση Ρόδου, ως ύποπτοι για την της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, φέρονται να ομολόγησαν τη δολοφονία της.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για έναν Έλληνας και έναν Αλβανό, 21 και 19 χρονών, που μέχρι αργά χθες τη νύχτα ανακρίνονταν από τις αρχές. Το υλικό από τις κάμερες που είχαν καταγράψει τις τελευταίες κινήσεις της άτυχης κοπέλας και τα ίχνη DNA που βρέθηκαν σε ένα σπίτι, όπου είχε πάει ανάγκασαν τους δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν πέσει σε αντιφάσεις, να παραδεχθούν το φρικιαστικό τους έγκλημα.

Οι δύο άντρες φέρονται να ρίχνουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 21χρονη φοιτήτρια έφυγε από το σπίτι της για να συναντήσει τον έναν εκ των δύο ανδρών και θα πηγαίναν στο σπίτι του δεύτερου. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες φέρονται να της πρότειναν να συνευρεθούν ερωτικά κι εκείνη να αρνήθηκε.

Η άρνηση της προκάλεσε την βίαιη αντίδραση τους και το κορίτσι προσπάθησε να διαφύγει. Τότε την χτύπησαν με κάποιο αμβλύ σιδερένιο αντικείμενο, πιθανότατα με μια σιδερώστρα.

Όταν η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της και δεν αντιδρούσε, την έβαλαν στο αυτοκίνητο του ενός εκ των δυο και τη μετέφεραν στο απόμακρο σημείο «Φώκια» της Λίνδου και την πέταξαν από τα βράχια.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, πιθανόν η κοπέλα να ήταν ζωντανή όταν οι δράστες την έσπρωξαν από τα βράχια και να πέθανε στη συνέχεια από πνιγμό.

Τους πρόδωσαν οι κάμερες 

Η άτυχη κοπέλα φέρεται να είχε συνομιλίες με τους δύο νεαρούς το τελευταίο διάστημα. Αυτό που πρόδωσε τους δράστες όμως ήταν το υλικό από κάμερες ασφαλείας κοντά στο σπίτι του κοριτσιού.

Σύμφωνα με μαρτυρία φίλης της Ελένης, το βράδυ της Τρίτης μιλούσαν στο τηλέφωνο όταν χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού της και την έκλεισε βιαστικά.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους υλικό από κάμερες σε καταστήματα κοντά στο σπίτι της φοιτήτριας, που τη δείχνουν να επιβιβάζεται λίγο μετά τις 20:00 στο λευκό βαν που οδηγούσε ο ένας εκ των δύο δραστών. Στο όχημα αλλά και στο σπίτι του ενός εκ των δύο δραστών βρέθηκε και γενετικό υλικό της κοπέλας.

Το χρονικό

Το άτυχο κορίτσι εντοπίστηκε στην περιοχή «Φώκια» στη Λίνδο την περασμένη εβδομάδα. Η είδηση ότι αναζητείται η ταυτότητα της νεκρής, που είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ με ένα μαύρο και κόκκινο τριαντάφυλλο στο πόδι, κινητοποίησε τους γονείς και τους φίλους της. Η Ελένη Τοπαλούδη είχε καταγωγή από τον Έβρο και σπούδαζε στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το απόγευμα της Παρασκευής δύο συμφοιτήτριές της κι αφού είχε υποβληθεί δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της, μετέβησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου και επιβεβαίωσαν το μοιραίο.

Σημειώνεται ότι το κινητό της τηλέφωνο έδειχνε να είναι online στο facebook, προχθές, αν και ο θάνατός της προσδιορίζεται μέχρι και 48 ώρες πριν την ανεύρεση του άψυχου σώματός της, το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας, σε δύσβατο σημείο, που επισκέπτονται κυρίως ψαράδες.

Το κορίτσι βρέθηκε γυμνό, να φοράει μόνο τον λυμένο στηθόδεσμό της.

Τι δήλωσαν οι γονείς

Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, δήλωσε πως επικοινωνούσε καθημερινά με την κόρη του. Τη Δευτέρα το απόγευμα η φοιτήτρια μίλησε με τη μητέρα της, αλλά από την Τρίτη και μετά δεν μπορούσαν να την βρουν και άρχισαν να ανησυχούν. Οι φίλοι της με τους οποίους επικοινώνησαν οι γονείς της δεν την είχαν δει και δεν ήξεραν κάτι. Την Παρασκευή το μεσημέρι πήραν τηλέφωνο στην ασφάλεια της Ρόδου και δήλωσαν την εξαφάνιση. Μετά από λίγες ώρες τους ενημέρωσαν για το τραγικό συμβάν.

«Τελευταία φορά την είδα 29 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά. Από τότε μιλούσαμε κάθε μέρα τηλεφωνικά. Την Τετάρτη της τηλεφωνούσα συνεχώς και μέχρι την Παρασκευή, ώσπου με ‘έζωσαν τα φίδια’ και πήραμε την Παρασκευή να δηλώσουμε την εξαφάνιση. Έστειλα έναν φίλο που μένει στη Ρόδο να δει τι έχει γίνει με το παιδί μου και πήγε από το σπίτι και δεν βρήκε τίποτα. Εγώ ζήτησα στους αστυνομικούς να δουν στο αεροδρόμιο μήπως είχε πάει Αθήνα. Όλα τα σενάρια τα σκέφτεσαι. Επειδή έχω και τον ανιψιό μου στην αστυνομία τον ειδοποίησαν για το πτώμα με το τατουάζ και την αναγνώρισε ο πατέρας της», ανέφερε από την πλευρά της η μητέρα της.

Πηγή: Tvxs

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]