Οι άνθρωποι δεν μπορούν και το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Πρώτα ήταν το μπέρδεμα την ημέρα της κλήρωσης της φάσης των 16, όταν οι άνθρωποι της ΕΠΟ δεν ήξεραν ποια ακριβώς διαδικασία έπρεπε να ακολουθήσουν, με τον δημοσιογράφο Άρη Ασβεστά, να παρεμβαίνει επισημαίνοντάς τους το λάθος τους.

Τι είχε γίνει στις 9 Γενάρη;

Η κλήρωση έγινε χωρίς «κλειδάριθμο» για τον ορισμό έδρας. Πρώτα βγήκαν όλα τα «μπαλάκια» από την κληρωτίδα, ανακοινώθηκαν τα ζευγάρια, χωρίς να έχει οριστεί το πρώτο ματς να είναι στην έδρα του «αδύναμου». Όταν αυτό επισημάνθηκε, αρχικά οι άνθρωποι της ΕΠΟ δεν ήθελαν να παραδεχθούν ότι είχαν κάνει κάτι λάθος. Αφού διαβάστηκε δημόσια η σχετική προκήρυξη, αποφασίστηκε τελικά να μην ακυρωθεί ολόκληρη η κλήρωση, αλλά να αλλάξουν απλά οι έδρες, όπου υπήρχε πρόβλημα. Αναλυτικότερα εδώ.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, ότι οποιαδήποτε από τις ομάδες, θα μπορούσε να ζητήσει ακύρωση ολόκληρης της διαδικασίας και να ξαναγίνει από την αρχή η κλήρωση, τηρώντας κατά γράμμα τη σχετική προκήρυξη. Για δικούς της λόγους, καμία ομάδα δεν το έκανε και δέχτηκαν όλες απλά να «τουμπάρουν» τις έδρες του πρώτου ματς. Δικό τους «πρόβλημα».

Ενώ έχουν προηγηθεί όλα τα παραπάνω, θα περίμενε κανείς, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης, να ευχαριστήσει τον δημοσιογράφο για την διευκρίνιση και να παραδεχθεί το λάθος του. Όχι απαραίτητα να παραιτηθεί. Λάθη γίνονται. Από όλους μας, κάθε μέρα.

Παρ΄ όλα αυτά, ο κ. Γαβριηλίδης, όχι μόνο δεν έπραξε τα παραπάνω αυτονόητα, αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ενώ από την αρχή τα συζητούσαμε όλα ωραία και σε χαρούμενο κλίμα, κάποιος μας την είχε στημένη! Περίμενε να δει τι θα κάνουμε και μετά μόλις τελειώσαμε μας είπε ότι κάνετε λάθος. Αυτό έγινε. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Καταλαβαίνετε, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα».

Να ΄ταν μόνο αυτό

Αυτά όμως πέρασαν και ξεχάστηκαν. Αλλά πριν καλά καλά προλάβουν να ξεχαστούν, οι άνθρωποι της ΕΠΟ μας έδωσαν νέο πάτημα να ασχοληθούμε μαζί τους, πάλι όχι για καλό, αμέσως μετά το 1-1 του Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Από τις 30 Ιανουαρίου το πρωί ήταν γνωστές οι ημερομηνίες των διπλών αγώνων του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τους 8 του Κυπέλλου. Από τότε και μέχρι το τέλος του πρώτου ματς (11/2) δεν ασχολήθηκε ΚΑΝΕΙΣ με τις ημερομηνίες του δεύτερου αγώνα, οι οποίες ήταν 3-4-5 Μαρτίου.

Αμέσως μετά το 1-1 (δεν μπορώ να ξέρω γιατί τότε), άρχισε να βγαίνει στα Μ.Μ.Ε. ότι υπάρχει πρόβλημα με την ημέρα διεξαγωγής της ρεβάνς στο Ο.Α.Κ.Α. Ο Ολυμπιακός παίζει στις (2/3) με τον Αστέρα Τρίπολης, γιατί στις 26/2 στις 22.05 θα παίξει με την Ντνίπρο για το Europa League. H πιο απλή λύση, θα ήταν να μεταφερόταν το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για την 1/3, καθώς έτσι θα είχαν περάσει 48 ώρες από το ματς με την Ντνίπρο και θα πέρναγαν και 48 ώρες πριν από το ματς με την ΑΕΚ όποτε κι αν γινόταν αυτό.

Κι όμως, αυτό δεν έγινε. Δεν μετατέθηκε όμως ούτε για τις 4 Μαρτίου στις 21.30 η ώρα για να έχουν περάσει πάλι 48 ώρες, με δεδομένο ότι το ματς με την Τρίπολη μένει στις 2/3 στις 19.30. Ακόμα κι έτσι θα μπορούσε να βρεθεί λύση. Τρίτη. Να γίνει το ματς στις 15.00 την Πέμπτη (5/3) για να μην συναντηθούν οι οπαδοί της ΑΕΚ με αυτούς του Παναθηναϊκού που θα πήγαιναν στο ΟΑΚΑ για το παιχνίδι μπάσκετ με την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα στις 21.45. Βέβαια αυτή η λύση δεν θα ήταν και η ιδανική για την ΑΕΚ λόγω της μη εμπορικής ώρας, αλλά δεν χρειάστηκε καν να μπει στο δίλημμα, καθώς η ΕΠΟ είχε άλλα σχέδια.

Την οριστική αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός, χωρίς να επισημαίνει κάποιον συγκεκριμένο λόγο, που την έκανε να πάρει αυτή την απόφαση. Αν κάποιος θέλει να διαβάσει ολόκληρη την ανακοίνωση, υπάρχει εδώ.

Οι λόγοι για τους οποίους κανείς δεν ασχολήθηκε αρχικά με τις ημερομηνίες του δεύτερου ματς, για μένα μπορεί να είναι μόνο δύο.

1) Οι άνθρωποι της ΕΠΟ είναι τόσο ανεύθυνοι που δεν έψαξαν να δουν αν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες ήταν ρεαλιστικές για τη διεξαγωγή του ματς.
2) Κανείς δεν περίμενε ότι η ΑΕΚ θα έπαιρνε αποτέλεσμα που θα την κρατούσε στην υπόθεση πρόκριση στο Καραϊσκάκη και μετά από ένα ξεκούραστο 2-0 ή 3-0 στον Πειραιά, δεν θα ένοιαζε κανέναν το πότε θα γίνει η ρεβάνς.

Όποιος από τους δύο λόγους και να ισχύει, είναι τουλάχιστον θλιβερό για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]