Διάφορα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ παρουσίασαν χτες ως ξεχωριστή είδηση ότι ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διέκοψαν τις διακοπές τους για να αναλάβουν πάλι καθήκοντα εξαιτίας των πυρκαγιών.

Γραφούν για τα γρήγορα αντανακλαστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη κι εξαίρουν την απόφασή του να βρεθεί στην καρδιά των γεγονότων.

Για να πιστοποιήσουν την πλήρη κυβερνητική εγρήγορση, επιστρατεύουν στα ρεπορτάζ φράσεις όπως: “Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων ο υπουργός…” Παράλληλα με ψύχραιμες διατυπώσεις φροντίζουν να υποβαθμίζουν τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά. Η μεταφορά της είδησης δεν ξεκινά από τις καταστροφές, αλλά από τις τιτάνιες προσπάθειες αντιμετώπισης.

Η πραγματικότητα εκθέτει την κυβέρνηση. Εκθέτει και τα ΜΜΕ, τα οποία επιχειρούν αντί να την αναδείξουν να τη μακιγιάρουν. Δείχνουν επιλεκτική ευαισθησία, η οποία καθορίζεται με βάση την πολιτική δύναμη που βρίσκεται στην εξουσία.

Η πραγματικότητα είναι οι καρβουνιασμένοι κορμοί. Τα νεκρά ελάφια και οι απανθρακωμένες χελώνες. Οι τεράστιες καμένες εκτάσεις στη θέση καταπράσινων τοπίων με σπάνια χλωρίδα και πανίδα.

Η πραγματικότητα είναι οι καπνοί που έφτασαν να φαίνονται στα αεροπλάνα. Είναι η οσμή θανάτου στα μπαλκόνια μας που επιμένει. Είναι η γνώση ότι πάλι χάσαμε κάτι, που δεν θα ζούμε για να ξαναδούμε στην ολότητά του. Είναι ότι πάλι δεν είχαν γίνει όσα έπρεπε.

Όμως αυτή η πραγματικότητα παραμερίζεται προς τέρψιν των εντυπώσεων.

Εκείνο που προέχει να μάθουμε δεν είναι το μέγεθος της καταστροφής. Δεν είναι οι συνέπειες της. Δεν είναι οι τρόποι αποκατάστασης. Όχι, είναι ότι ο Μητσοτάκης σηκώθηκε γρήγορα από τη ξαπλώστρα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]