Σε συγκέντρωση – πορεία στην πλατεία Ελευθερίας της Καρδίτσας και σε ανοιχτή συνέλευση σχετικά με την λεηλασία και την καταστροφή της φύσης καλεί η «Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα» το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

“Μόνο οι αγώνες, οι αντιστάσεις μας και η σύνδεση τους μπορούν να βάλουν φραγμό στις μηχανές της “ανάπτυξης” και στα καταστροφικά -για την φύση και την κοινωνία- σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Μέσα από την εκδήλωση επιδιώκουμε τη σύνδεση αυτών των αντιστάσεων, ώστε όλοι μαζί, να συντονιστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες ώστε να δώσουμε με καλύτερους όρους τις μάχες που έρχονται», τονίζει στην ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, καλούμε πρωτοβουλίες, συνελεύσεις, συλλογικότητες, κινήματα αντίστασης και αγωνιστές:

• Σε συγκέντρωση – πορεία στην πλατεία Ελευθερίας της Καρδίτσας (κεντρική) στις 11.00 π.μ.

με στόχο την -όσο το δυνατόν μεγαλύτερη- ανάδειξη της γιγαντιαίας καταστροφής, που σχεδιάζεται στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων, με όχημα την «πράσινη» ανάπτυξη και την τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Τα Άγραφα ένα απέραντο τοπίο φυσικής και άγριας ομορφιάς, ένα «μνημείο» αγώνα, ένας τόπος, όπου χιλιάδες άνθρωποι αγωνίστηκαν για την ελευθερία.

• Σε συνάντηση κινημάτων και ανοιχτή συνέλευση, στο αναψυκτήριο του Παυσίλυπου σχετικά με την λεηλασία και την καταστροφή της φύσης από το κράτος, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις -ΕΕ.

Τις μάχες που δίνει ο καθένας στην περιοχή του δεν τις αντιλαμβανόμαστε ως «τοπικά προβλήματα». Τις αντιλαμβανόμαστε ως μάχες ενός συνολικού κινήματος, που παλεύει ενάντια στην ανάπτυξη, που στο σημερινό σύστημα καταστρέφει ζωές και περιβάλλον, για να τροφοδοτήσει την κερδοφορία των λίγων, απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες της πλειοψηφίας.

Η επαπειλούμενη καταστροφή των Αγράφων, αποτελεί και αυτή, κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης πάνω στη φύση, άρα και την κοινωνία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με το λεγόμενο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, επιβάλει μια σειρά από μέτρα. Χωρίς όρους και με διαδικασίες «αστραπή», θα παρέχει δυνατότητες για κάθε είδους υπερβάσεις όρων δόμησης και ελέγχων, για την προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιδοτεί του «επενδυτές» για το έγκλημα απέναντι στην φύση, προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζόμενων, της δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος.

Από την Εύβοια, τις Σκουριές, την Ήπειρο, το Ιόνιο, την Κρήτη, μέχρι το Βόλο και τον Αχελώο βλέπουμε ότι οι κάθε λογής επενδυτές, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις, λεηλατούν χωρίς όριο την φύση, με μοναδικό στόχο το κέρδος.

Αυτή η επίθεση όμως, έχει βρει απέναντι της, τις αντιστάσεις των κινημάτων κατά της λεηλασίας του δημόσιου χώρου. Άνθρωποι που υπερασπίζονται την ίδια τους την ζωή, την ιστορία και την αξιοπρέπεια τους, μέσα από την υπεράσπιση της φύσης. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, του αιγιαλού, στην καταστροφή των δασών, στην μόλυνση του αέρα και των θαλασσών, στις απέραντες χωματερές.

Μόνο οι αγώνες, οι αντιστάσεις μας και η σύνδεση τους μπορούν να βάλουν φραγμό στις μηχανές της «ανάπτυξης» και στα καταστροφικά -για την φύση και την κοινωνία- σχέδια κράτους και κεφαλαίου.

Μέσα από την εκδήλωση επιδιώκουμε τη σύνδεση αυτών των αντιστάσεων, ώστε όλοι μαζί, να συντονιστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες ώστε να δώσουμε με καλύτερους όρους τις μάχες που έρχονται.

Επιδιώκουμε την αντιπαράθεση και τέλος το μπλοκάρισμα, όλων των καταστροφικών διαδικασιών. Γνωρίζουμε ότι απέναντι μας έχουμε όλο το κατεστημένο, από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, από τους επενδυτές και την ΕΕ, από τους κρατικούς θεσμούς, τους τοπικούς παράγοντες δήμων και περιφερειών.

Η «ανάπτυξη» που μας ετοιμάζουν καταστρέφει το περιβάλλον και τη ζωής μας. Χρέος μας είναι να διαλέξουμε το δρόμο της αντίστασης και της ρήξης, του συντονισμού, με κοινές δράσεις, με μαζικό και συλλογικό αγώνα.

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα

71590022_967215526954805_7523362769224073216_n

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]