Πολύχρωμος, μαχητικός, δυναμικός. Αυτός ήταν ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς σε όλο τον κόσμο, με χιλιάδες ανθρώπους να “καταλαμβάνουν” δρόμους και πλατείες και να τους γεμίζουν χρώματα, συνθήματα και παλμό.

Από την Τζακάρτα στην Ινδονησία μέχρι την Αβάνα στην Κούβα και από τον “φλεγόμενο” ευρωπαϊκό νότο μέχρι το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ χιλιάδες άνθρωποι, σωματεία και συνδικάτα τίμησαν την εξέγερση του Σικάγο και τα θύματά της, καθώς και τους μετέπειτα εργατικούς αγώνες σε όλο τον κόσμο για την καθιέρωση του 8ώρου και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας.

 

Σε μία περίοδο μάλιστα τρομακτικής οικονομικής κρίσης, τα προτάγματα αλλά κυρίως η μαχητικότητα των εργατών του Σικάγο, φαντάζουν αναγκαία λύση για τον λαό που πλήττεται από μέτρα λιτότητας (μεσογειακές χώρες), καταστολής και περιορισμού ελευθεριών (Τουρκία) ή αστυνομικής ασυδοσίας (Καμπότζη).

Το 3pointmagazine συγκέντρωσε και παραθέτει φωτογραφικό υλικό από πορείες σε όλο τον κόσμο, με τις εικόνες σε κάποιες από αυτές, να είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακές.

 

may1

 

may2

 

may4

 

may3

 

may5

Ιταλία

 may6

 

may7

Καμπότζη

may8

Σικάγο (ΗΠΑ)

 may9

may10

Ντιτρόιτ (ΗΠΑ)

may11

 may12

may13

Κούβα

may14

Ινδονησία

 may15

may16

may17

Μαλαισία

may18

may20

may19

Λονδίνο

may21

Νέα Υόρκη

SPAIN-MAYDAY-PROTEST-LABOUR

may27

may26

may25

may24

APTOPIX Spain Financial Crisis

Ισπανία

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Χονγκ Κονγκ

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ρωσία

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Σερβία

may32

may36

may35

may34

may33

may37

Τουρκία

may38

Ουκρανία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]