Από την δεύτερη ημέρα απολογιών μειώθηκε ήδη η παρουσία των κατηγορουμένων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου και εκδικάζεται η υπόθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Με μόλις τους 7 εκ των των συνολικά 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα να κάθονται στο εδώλιο ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα απολογιών, με την Πρόεδρο της έδρας να επισημαίνει: «Η υποχρέωση των κατηγορουμένων είναι να ειναι εδώ. Το δικαστήριο έχει τρόπο να τους φέρει. Είπαμε από τη αρχή να είναι και οι 18 εδώ. Να το πειτε σε όλους».

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς παρέμεινε σε δωμάτιο δίπλα στην δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μέχρι την στιγμή που εκφωνήθηκε το όνομα του, ενώ η Μάγδα Φύσσα κάθισε στις τελευταίες θέσεις της αίθουσας και παρακολούθησε την απολογία κλαίγοντας σιωπηρά.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη συνέχεια της απολογίας του Ιωάννη Άγγου, του κατηγορούμενου μέλους της Τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής που φέρεται να έκανε το επόμενο τηλεφώνημα με το οποίο ενημέρωνε ότι ο 34χρονος μουσικός βρισκόταν εκείνη τη νύχτα στο «Κοράλλι», στο Κερατσίνι.

Ο 46χρονος κατηγορούμενος ανέφερε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων κάνοντας μοτοπορείες μετά τις 10 το βράδυ. Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη γνώμη του για την Χρυσή Αυγή μετά από όσα έχουν συμβεί απάντησε αδιάφορα, λέγοντας: «Κατακρίνω το γεγονός που έχει γίνει αλλά δεν έχω πρόβλημα να είμαι στην Χρυσή Αυγή. Και επειδή με ρώτησε τότε η ανακριτρια αν φοβάμαι, δεν έχω λόγο να φοβάμαι κάτι».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο σκαμνί τρία χρόνια μετά - Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα

Μάλιστα, απέδωσε σε πιέσεις και στην προσπάθεια του να αποφυλακιστεί ότι ενώπιον της ανακρίτριας είχε πει: «Παρασύρθηκα από τη Χρυσή Αυγή, δεν θέλω να τους ξαναδώ στα μάτια μου». Το δικαστήριο με σειρά ερωτήσεων του επανήλθε στα κρίσιμα τηλεφωνήματα που έγιναν από τον κατηγορούμενο τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 καθώς φέρεται να είναι εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου». Εκείνος επέμεινε στη χθεσινή του απάντηση, πως το μόνο που έκανε ήταν να πει σε ιεραρχικά ανώτερο του ότι στο «Κοράλλι» τους παρενοχλούσαν και θα έφευγε από την καφετέρια, ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε διευκρινίσει πως είχε καταλάβει ότι «η παρέα ήταν αριστεροί».

Ωστόσο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις της Προέδρου, ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να απαντήσει στο πώς τόσα πολλά μέλη της Τοπικής Νίκαιας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το μοιραίο βράδυ. «Δεν ξέρω. Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει. Εγώ δεν ήξερα τον Φύσσα για να τον στοχοποιήσω. Δεν γνώριζα κανέναν από την παρέα του. Ο Ρουπακιάς, στη φυλακή, μου είπε ότι τον βάραγε γι΄αυτό τον μαχαίρωσε».

Σημειώνεται ότι στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού βρέθηκε και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

*Από το ethnos

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]