Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν αναγάγει την κοκορομαχία σε επιστήμη. Κάθε χρόνο, υπάρχει κάποιος παίκτης που θα αποτελεί το… μήλο της έριδος και τις μισές μέρες στα ρεπορτάζ θα βάφεται κόκκινος και τις άλλες μισός πράσινος. Κάποιες φορές βέβαια, βρίσκεται ένας… τρίτος που κάνει τη ζημιά (χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση ΜακΙνταιρ).

Στην προκειμένη φαίνεται πως κερδισμένος θα βγει τελικά ο Πανιώνιος, τουλάχιστον για φέτος. Διότι κακά τα ψέματα, οι κυανέρυθροι αν πουλούσαν τον Καββαδά τώρα θα γέμιζαν με μπόλικα -τηρουμένων των αναλογιών- χρήματα τα ταμεία τους. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου όμως, ο παίκτης θα παραμείνει στη Ν. Σμύρνη.

Για να φτάσουμε βέβαια σε αυτό το σημείο χρειάστηκε μία σειρά γεγονότων, που θα δούμε στη συνέχεια.

Έχει τη δική του αξία πάντως, να ρίξουμε αρχικά μια ματιά στο τι εστί Βασίλης Καββαδάς. Μιλάμε λοιπόν για έναν νέο, 21άχρονο ψηλό, το όνομα του οποίου άρχισε ουσιαστικά να ακούγεται φέτος, αλλά ήταν από τα γνωστά στην πιάτσα των πιτσιρικάδων. Δεν είναι πολύ ψηλός (2.05μ.), επομένως μπορεί να παίξει και στο 4 και στο 5.

Τα νούμερα του από την τελευταία σεζόν δεν είναι εκθαμβωτικά. Είχε 5,3 πόντους και 2,8 ριμπάουντ ανά αγώνα, αριθμοί που προφανώς δεν βγάζουν μάτια. Από την άλλη στα δύο τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ με τον Κολοσσό ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός, σκοράροντας συνολικά 29 πόντους, ενώ μάζεψε 14 ριμπάουντ.

Οι καλές του παρουσίες κέρδισαν την εμπιστοσύνη του Ηλία Ζούρου και παράλληλα του δόθηκε η ευκαιρία να προπονηθεί για πρώτη φορά με την Εθνική Ομάδα των Ανδρών. Κάπου εκεί γεννήθηκε και το ενδιαφέρον των δύο αιωνίων, που φροντίζουν να τσεκάρουν, ειδικά τώρα, οτιδήποτε καλό κινείται στην ελληνική αγορά.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε εξ’ αρχής πως είχε το πάνω χέρι. Λίγα περισσότερα χρήματα και μεγαλύτερη θέληση να τον αποκτήσει. Ο Ολυμπιακός έκανε την πρόταση του, θέλησε να ικανοποιήσει όλα τα θέλω του παίκτη, αλλά βλέποντας πως η κατάσταση δεν οδηγούταν πουθενά αποσύρθηκε, τουλάχιστον επισήμως.

Στο background της υπόθεσης, που βρίσκεται και το ζουμί, οι πράσινοι πληρώνουν τις αμαρτίες των κακών τους σχέσεων με τον μάνατζερ του παίκτη. Η κόντρα τους δεν έμεινε μόνο σε παρασκηνιακό επίπεδο, αλλά αντιθέτως είδε τα φώτα της δημοσιότητας. Τη στιγμή λοιπόν, που ο Λιανός είχε ανάψει πράσινο φως, η πλευρά του παίκτη πάγωνε τις εξελίξεις. Ο εκπρόσωπος του Καββαδά, είχε ξεκαθαρίσει στον τελευταίο πως δεν θέλει να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του και γι’ αυτό τον λόγο είχε δεχτεί να παραχωρήσει τα δικαιώματα του στον πατέρα του παίκτη.

Ο άσος του Πανιώνιου όμως αρνήθηκε. Και αυτό διότι ναι μεν θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, αλλά δεν θέλει να σταθεί αχάριστος απέναντι σε έναν άνθρωπο, που του έχει σταθεί πολλές φορές στα δύσκολα. Φέτος για παράδειγμα του πλήρωνε προσωπικό προπονητή ούτως για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και να βελτιώσει τις αδυναμίες του.

Με τον Ολυμπιακό, το πρόβλημα φαίνεται πως κόλλησε στις διαπραγματεύσεις με τον Πανιώνιο. Ο μάνατζερ του παίκτη, θα εξασφάλιζε μέσω της συμφωνίας ένα όρο σύμφωνα με τον οποίο ο Καββαδάς θα μπορούσε να παίξει σίγουρα σε 15 ματς της Α1 και 5 της Ευρωλίγκα, αλλά η χρυσή τομή μεταξύ των ομάδων δεν βρέθηκε.

Όσον αφορά τη φημολογία που αναπτύχθηκε περί προτίμησης του Καββαδά στον Ολυμπιακό, λόγω του ότι τον στήριζε από πιτσιρικάς, ακόμα και έτσι να είναι, αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που ήθελε ο ίδιος και ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησε στις διαπραγματεύσεις με όλες τις πλευρές.

Εν κατακλείδι, όλοι βγήκαν χαμένοι. Ο Πανιώνιος ναι μεν κρατά έναν ελπιδοφόρο παίκτη, αλλά δεν κερδίζει ευρώ, ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να κερδίσει μία ακόμα μάχη και δεν μπορεί γεμίσει τη γραμμή των ψηλών του, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε μία καλή επένδυση ανάμεσα στις τόσες που έχει κάνει. Ο παίκτης από την άλλη μεριά έχει μία μεγάλη ευκαιρία να δουλέψει ακόμα περισσότερο, να κουβαλήσει στην πλάτη έναν ακόμα χρόνο εμπειριών και το επόμενο καλοκαίρι, όντας ελεύθερος θα μπορέσει να επιλέξει την ομάδα που θέλει, χωρίς να έχει τους φετινούς περιορισμούς.

Mαύρος Πιτ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]