Της Σωτηρίας Χριστούλη

Μας είπαν __
_ Αν βιαστείς και μπορείς να το αποδείξεις με το αίμα και το σώμα σου, είναι κακούργημα.
_ Αν βιαστείς με απειλή «παράνομης πράξης», είναι πλημμέλημα.
_ Αν βιαστείς με έναν από τους δεκάδες τρόπους που δεν τυποποιούνται ως «παράνομες πράξεις», δεν είναι τίποτα.
Όχι
Στην σεξουαλική και όχι μόνο, αξιοπρέπεια μας, στην αυτοδιάθεση των σωμάτων μας δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις.
Η κάθε διακύμανση είναι ανεπίτρεπτη και απομειώνει την ηθική απαξία που η κοινωνία μας αποδίδει στο έγκλημα του βιασμού είτε αυτός γίνεται με σωματική είτε με ψυχολογική απειλή. Δεν υπάρχουν είδη και είδη βιασμού.
Σε μία χώρα όπου εκτιμάται ότι έχουμε περίπου 4.500 – 5.000 περιστατικά βιασμών κάθε χρόνο και που ΜΟΝΟ 150 περίπου υποθέσεις φτάνουν τελικά στο δικαστήριο δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ το θύμα να μπαίνει στη διαδικασία να δικαιολογεί γιατί ήταν εκεί και τι φορούσε, μήπως είχε πιει, μήπως προκάλεσε. Δεν γίνεται να περιμένει το θύμα τη Δευτέρα για να εξεταστεί γιατί δεν υπάρχουν ιατροδικαστές τα ΣΚ και αν κακή σου η τύχη βιαστείς τη Παρασκευή να πρέπει να μείνεις με τα ίδια ρούχα και με τα σημάδια του βιασμού σου γιατί πως αλλιώς να αποδείξεις ότι βιάστηκες ότι κακοποιήθηκες. Dna μώλωπες γρατζουνιές. έχεις; γιατί αν δεν έχεις λες ψέματα. Tο θύμα πρέπει να πρέπει να ζει ξανά και ξανά τη στιγμή να δίνει κάθε μέρα μάχη για να αποδείξει ότι βιάστηκε. Και όλα για αυτή τη λεξούλα – ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ – ΧΩΡΙΣ.
γι’ αυτό η νίκη και η χαρά είναι διπλή!
* Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα μπαίνει η λέξη συΝΑΙνεση στον ορισμό του βιασμού
* Αποτράπηκε η μετατροπή ορισμένων βιασμών σε πλημμελήματα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]