«Πάμε για μπύρες» είναι ίσως η πιο συνηθισμένη ατάκα στην παρέα. Η μπύρα είναι το καθημερινό παραδοσιακό και απλό αλκοόλ που θα καταναλώσει κάποιος όταν βγει με τους φίλους του το βράδυ, το απόγευμα (ακόμη και το πρωί!). Το θέμα είναι όταν δεν θέλεις να πάρεις μπύρα από το περίπτερο, αλλά να την πιεις σαν καλός Γερμανός! Πού πας λοιπόν; Για αυτό συγκεντρώσαμε τις καλύτερες -για εμάς πάντα- μπυραρίες που υπάρχουν στην περιοχή της Αθήνας, αλλά και μια στην Θεσσαλονίκη που μας άρεσε πολύ.

Οι συντάκτες του 3pointmagazine αποκαλύπτουν τις μπυραρίες που λατρεύουν, εκεί που θα πιουν χωρίς ενοχές την αγαπημένη τους μπυρίτσα, μαύρη ή ξανθή, βαρελίσια ή μπουκάλι με πολλά vol αλκοόλ ή με λίγα.

10345758_518446461610640_6606148272654736813_n
Vale-Vale

Όνομα και πράγμα! Βάλε μπύρες, βάλε μεζέδες, βάλε κρέατα, βάλε απ’ όλα! Μια μπυραρία στην Αργυρούπολη με “ζεστό” περιβάλλον, όμορφα διακοσμημένη με ρετρό ταμπέλες στους τοίχους, παραδοσιακά ποτήρια μπύρας στα ράφια που χωρίζουν τους χώρους και μεγάλα και μικρά τραπέζια για κάθε παρέα. Η ποικιλία από βαρελίσιες μπύρες αλλά και μπουκάλια καλύπτει και τους πλέον απαιτητικούς ενώ ό,τι τις συνοδεύει σε φαγητό είναι εξαιρετικό. Οπωσδήποτε να προτιμήσετε την ποικιλία “Vale – Vale”. Ένα… βουνό από κρεατικά και τηγανητές πατάτες που προσφέρεται για τέσσερα άτομα και… άνω! Αν και για να την καταναλώσουν μόλις τέσσερα άτομα πρέπει να έχουν κάνει νηστεία ένα μήνα…

Αλεξιουπόλεως 26 και Ηπείρου, Αργυρούπολη

11020932_890422874341181_1975233632_n
Arch Beer House

Η επιλογή στα δυτικά προάστια φαντάζει μονόδρομος! Η Arch Beer House αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερό προορισμό των μπυρόφιλων, αλλά και των ροκάδων. Η τεράστια μπυραρία στο Περιστέρι αποτελεί έναν πολύ “ζεστό” χώρο για να περάσεις τη βραδιά σου, ειδικά εάν πας με μεγάλη παρέα -ώστε να πάρεις μπύρα με το λίτρο! Ξύλινα τραπεζάκια βαφτισμένα από ροκ και μέταλ μπάντες -όπως και η μουσική που παίζει, συνοδεία video clip σε τεράστια οθόνη- πολύ μεγάλη ποικιλία μπυρών για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια, ενώ εάν θέλεις να συνοδεύσεις το αλκοόλ, υπάρχουν επιλογές όπως ποικιλία κρεατικών, burger και club sandwich. Πρόταση δική μας: η τεράστια μερίδα από πατάτες τηγανητές με σως και τυρί, μόλις με 3 ευρώ! Ό,τι καλύτερο παρέα με τη μπύρα και την μουσική των ZZ Top, Maiden και Black Sabbath.

Εθ. Αντιστάσεως 91, Περιστέρι

1616383_10204728872674008_638204784_n
Octoberfest

Πιο βόρεια, στην Αγία Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη, η Octobersfest αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της μπύρας, αλλά και των μεζέδων που τη συνοδεύουν παραδοσιακά, δηλαδή τα κρεατικά. Μεγάλη ποικιλία από μπύρες από όλο τον κόσμο και μάλιστα με τις ελληνικές ακόμη να έχουν την τιμητική τους, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ 10 στον αριθμό οι βαρελίσιες μπύρες που μπορείς να απολαύσεις. Στα πιάτα, κρύα ή ζεστά, κυριαρχεί το κρέας, με την τιμητική τους να έχουν τα λουκάνικα, μιας και η μπύρα θεωρείται γερμανικό ποτό και το λουκάνικο παραδοσιακό συνοδευτικό της. Ένας ζεστός χώρος, που πάντα είναι γεμάτος από μεγάλες παρέες, καθώς η ποικιλία που διαθέτει το Octobersfest μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και οι τιμές λογικές για την ποιότητα αλλά και την περιοχή.

Αγ. Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή

ufleku 6
U Fleku

Τα περίφημα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης έχουν να περηφανεύονται για πολλά μαγαζιά. Ένα από αυτά είναι και η τσέχικη μπυραρία U Fleku. Και όταν λέμε τσέχικη, το εννοούμε. Όλες οι γνωστές (ή και όχι τόσο γνωστές) τσέχικες μπύρες βρίσκονται εκεί, από την ελαφρύτερη Pilsner μέχρι τη «σπέσιαλ» Primator των 24o και του 10,5% vol. Σαν μπυραρία που σέβεται τον εαυτό της, στο μενού περιέχεται και πλήθος εδεσμάτων, έως και κανονικές μερίδες φαγητού. Αν μιλήσουμε για μουσική, τότε τον πρώτο λόγο έχει το southern rock, η stoner αλλά και «κλασσικές» επιλογές. Αν μιλήσουμε για μπάλα, τότε τον πρώτο λόγο έχουν οι οθόνες του μαγαζιού που μεταδίδουν ανελλιπώς όσα θέλουν οι… αθλητικοί τύποι.

Βαϊου 2, στην Πλατεία Μοριχόβου (απέναντι από τη Μαύρη Τρύπα)

Bronco-005
Bronco

Η μοναδική αξιόλογη μπυραρία εκεί στα πολύ Βόρεια προάστια από άποψη τιμής, ατμόσφαιρας και ποιότητας ακούει στο όνομα Bronco. Το μαγαζί μετρά κάποια χρόνια λειτουργίας και μπορεί να μην έχει τις τοπ ποικιλίες μπύρας αλλά εκεί πίνεις μόνο σε βαρέλι ή σε μπουκάλι, υπό τους δυνατούς ήχους ροκ επιλεγμένων κομματιών και κυρίως σε καλή τιμή. Επίσης οι ποικιλίες του είναι εξίσου καλές και φτηνές. Το μαγαζί είναι συνήθως γεμάτο τα βράδια από νεαρόκοσμο και μόνο, ενώ σε σχέση με τις υπόλοιπες μπυραρίες της περιοχής έχει τη φυσιογνωμία που πρέπει, αυτή μιας μπυραρίας δηλαδή και όχι ενός ακριβού μπαρ που ονομάζεται μπυραρία.

Διομήδου, κυριακού 17, Κηφισιά

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]