Ο χιλιανός ηθοποιός Pedro Pascal, διάσημος για τους ρόλους του «Oberyn Martell» στο Game Of Thrones και του «Javier Peña» στη σειρά Narcos, εξέφρασε την υποστήριξή του για τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην πατρίδα του Χιλή.

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter και του Hashtag #ChileResiste (Χιλή Αντιστάσου), ο Pascal καταγγέλλει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες της Χιλής, μιας χώρας που κυριαρχείται από ένα νεοφιλελεύθερο μοντέλο για πάνω από 40 χρόνια τώρα, όπου θύματα είναι οι πιο ευάλωτες τάξεις, συμπεριλαμβανομένων φτωχών εργαζομένων και φοιτητών.

Ο Pascal δημοσίευσε μια σειρά 12 tweets που καταδικάζουν τις ασυνέπειες του οικονομικού συστήματος της χώρας και τα προνόμια της κυβερνώσας πολιτικής τάξης, συγκρίνοντας τη χώρα της Νότιας Αμερικής με τους λατινοαμερικάνους γείτονές της, όπως  Ουρουγουάη, Βολιβία, Αργεντινή, Βενεζουέλα και Κούβα, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως Γερμανία όπου «η ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη είναι τρεις φορές λιγότερο δαπανηρή» απ ‘ότι στη Χιλή.

«Το εισιτήριο στο μετρό του Σαντιάγο κοστίζει τέσσερις φορές περισσότερο από το μετρό στο Μπουένος Άιρες και είναι πιο ακριβό από το μετρό της Νέας Υόρκης», αναφέρει ο διάσημος ηθοποιός, προσθέτοντας ότι «η οικονομία αναπτύχθηκε συστηματικά στη Χιλή, ενώ η φτώχεια παραδόξως αυξήθηκε. Ποιος παίρνει τα χρήματα»; διερωτάται.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλει ότι «οι πρώην πρόεδροι της Χιλής λαμβάνουν περίπου 30.000 δολάρια το μήνα, κερδίζοντας περισσότερα από τους πρώην Αμερικανούς προέδρους».

Πηγή: telesur

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]