Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος για τις φετινές ανακατατάξεις στα ρόστερ του ΝΒΑ, το 3pointmagazine.gr σάς παρουσιάζει τις κινήσεις των ομάδων της Δυτικής Περιφέρειας.

(Με αστερίσκο οι πρωτοεμφανιζόμενοι παίκτες)

ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ

spurs
In: Κάιλ Άντερσον* (G/F), Μπράις Κότον* (G)
Out: Άαρον Μπέινς (F/C)

Οι πρωταθλητές έφεραν πίσω όλους τους παίκτες του περσινού ροτέισον, υπογράφοντας νέες, πολυετείς συμφωνίες με τους Τόνι Πάρκερ, Μπόρις Ντιαό, Ντάνι Μιλς, όπως και με τον σημαντικότερο παράγοντα όλων των επιτυχιών τους, τον προπονητή Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο Άντερσον είναι ένα ιδιαίτερο ταλέντο που ταιριάζει στο στιλ της ομάδας, ωστόσο θα δυσκολευτεί να βρει λεπτά στην πρώτη του σεζόν.

ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ

thunder
In: Άντονι Μόροου (G), Σεμπάστιαν Τέλφερ (G), Μιτς ΜακΓκάρι* (F)
Out: Θάμπο Σεφολόσα (G/F), Καρόν Μπάτλερ (F), Ντέρεκ Φίσερ (G)

Οι Θάντερ έκαναν μία στρατηγική αλλαγή στην πεντάδα τους, ανταλλάσσοντας τις αμυντικές ικανότητες του Σεφολόσα για το φαρμακερό περιφερειακό σουτ του Μόροου (είχε 45% στα τρίποντα με τους Πέλικανς πέρυσι). Η απώλεια του βετεράνου πόιντ γκαρντ Φίσερ αντισταθμίστηκε με τον Τέλφερ, μια κάποτε σούπερ προοπτική παίκτη από το λύκειο που δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη και που τώρα επιχειρεί το comeback έπειτα από μια καλή σεζόν στην Κίνα.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ

clippers
In: Σπένσερ Χοζ (C), Τζόρνταν Φάρμαρ (G), Σι Τζέι Γουίλκοξ* (G)
Out: Ντάρεν Κόλισον (G), Ράιαν Χόλινς (C), Χέντο Τούρκογλου (F)

Πέρυσι ο Κόλισον είχε σημαντική συνεισφορά όποτε ήταν τραυματίας ο Κρις Πολ, αλλά και παίζοντας κατά διαστήματα ως δυάρι πλάι στον CP3. Ο αντικαταστάτης του, Φάρμαρ, υστερεί σε δημιουργία και αθλητικά προσόντα, έχει όμως πιο αξιόπιστο μακρινό σουτ. Κι αν στα γκαρντ η ποιότητα έπεσε, το αντίστροφο συνέβη στους ψηλούς με την απόκτηση του Χοζ. Η ικανότητά του στο τρίποντο θα βοηθήσει να ανοίξει το παρκέ για τους Μπλέικ Γκρίφιν και ΝτιΆντρε Τζόρνταν.

ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ

rockets
In: Τρέβορ Αρίζα (F), Αλόνζο Τζι (F), Τζεφ Έιντριεν (F), Τζόι Ντόρσεϊ (F/C), Ις Σμιθ (G), Σκότι Χόπσον (G), Κλιντ Καπελά* (F), Νικ Τζόνσον* (G), Κώστας Παπανικολάου* (F)
Out: Τσάντλερ Πάρσονς (F), Ομέρ Ασίκ (C), Τζέρεμι Λιν (G), Όμρι Κάσπι (F), Φρανσίσκο Γκαρσία (F), Τζόρνταν Χάμιλτον (G/F), Γκρεγκ Σμιθ (F/C)

Οι Ρόκετς έβαλαν πρώτο στόχο να αποκτήσουν έναν τρίτο σταρ πλάι στους Τζέιμς Χάρντεν και Ντουάιτ Χάουαρντ, όμως ούτε ο Καρμέλο Άντονι ούτε ο Κρις Μπος πείστηκαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο Τέξας. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα έχασε και τον πολυτάλαντο Πάρσονς. Το κενό του στο 3 θα καλύψει ο Αρίζα, ο οποίος προέρχεται από μια καταπληκτική χρονιά με τους Γουίζαρντς. Το υπόλοιπο ροτέισον αποδυναμώθηκε μετά τη φυγή των Λιν και Ασίκ, και την παράλληλη άφιξη μη αποδεδειγμένων σε αυτό το επίπεδο παικτών, όπως είναι οι πρώην ερυθρόλευκοι Ντόρσεϊ και Παπανικολάου.

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΪΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ

blazers
In: Στιβ Μπλέικ (G), Κρις Κέιμαν (C)
Out: Μο Γουίλιαμς (G), Ερλ Γουότσον (G)

Η καλοκαιρινή δραστηριότητα των Μπλέιζερς περιορίστηκε στο μίνιμουμ. Ο Μπλέικ επέστρεψε στην πόλη για να γίνει το νέο μπακ-απ του Ντέιμιαν Λίλαρντ στον άσο, αντικαθιστώντας τον επίσης βετεράνο Γουίλιαμς. Η ομάδα πρόσθεσε πείρα και στους ψηλούς με τον Κέιμαν, ο οποίος θα πλαισιώσει τους ΛαΜάρκους Όλντριτζ και Ρόμπιν Λόπεζ.

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ

warriors
In: Σον Λίβινγκστον (G), Μπράντον Ρας (G/F)
Out: Ζερμέιν Ο’Νιλ (C), Τζόρνταν Κρόφορντ (G)

Οι Γουόριορς κυνήγησαν τον Κέβιν Λοβ, καθοδηγούμενοι από τις επιθυμίες του νέου προπονητή Στιβ Κερ, αλλά η απροθυμία τους να συμπεριλάβουν τον Κλέι Τόμπσον στο πακέτο ανταλλαγής προς την Μινεσότα σήμανε την αποτυχία απόκτησής του. Τουλάχιστον κατάφεραν να προσθέσουν έναν ποιοτικό γκαρντ πίσω από τους Στέφεν Κάρι και Τόμπσον με τον Λίβινγκστον, ο οποίος αναπτέρωσε την καριέρα του πέρυσι στο Μπρούκλιν.

ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ

grizzlies
In: Βινς Κάρτερ (G/F), Τζόρνταν Άνταμς (G)
Out: Μάικ Μίλερ (G/F), Τζέιμς Τζόνσον (F), Εντ Ντέιβις (F)

Ελάχιστες οι αλλαγές και για τους Γκρίζλις. Ουσιαστικά έχασαν μόνο τον σπεσιαλίστα τριποντέρ Μίλερ, φέρνοντας στη θέση του τον Κάρτερ. Ο άλλοτε φανταχτερός ντάνκερ μετέτρεψε τον εαυτό του σε έναν αξιόπιστο έκτο παίκτη στο Ντάλας και τώρα φιλοδοξεί να έχει ανάλογη προσφορά στον ίδιο ρόλο στο Μέμφις.

ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ

mavericks
In: Τσάντλερ Πάρσονς (F), Τάισον Τσάντλερ (C), Τζαμίρ Νέλσον (G), Ρέιμοντ Φέλτον (G), Ρίτσαρντ Τζέφερσον (F), Γκρεγκ Σμιθ (F/C), Αλ-Φαρούκ Αμίνου (F), Άιβαν Τζόνσον (F)
Out: Χοσέ Καλντερόν (G), Βινς Κάρτερ (G/F), Σον Μάριον (F), Ντουάν Μπλερ (F/C), Σάμιουελ Ντάλεμπερτ (C), Σέιν Λάρκιν (G), Γουέιν Έλινγκτον (G), Μπέρναρντ Τζέιμς (C)

Η επιτυχημένη απόπειρα υφαρπαγής του Πάρσονς από το Χιούστον, όπως και η επανένωση του Τσάντλερ με τον Ντιρκ Νοβίτσκι τρία χρόνια έπειτα από το πρωτάθλημα του 2011, αναμένεται να εκτοξεύσουν τους Μάβερικς στις κορυφαίες θέσεις της Δύσης. Η σημαντικότερη απώλεια ήταν αυτή του Καλντερόν, καθώς ο Ισπανός είχε ταιριάξει καλά με τον Μόντα Έλις στα γκαρντ. Ωστόσο ο Νέλσον έχει τα χαρακτηριστικά (κίνηση χωρίς μπάλα, καλό μακρινό σουτ) για να αναπληρώσει επάξια το κενό. Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον κόουτς Ρικ Καρλάιλ είναι να βρει σκοράρισμα από τον πάγκο χωρίς τον Κάρτερ.

ΦΙΝΙΞ ΣΑΝΣ

suns
In: Αϊζέια Τόμας (G), Άντονι Τόλιβερ (F), Τι Τζέι Γουόρεν* (F), Τάιλερ Ένις* (G)
Out: Τσάνινγκ Φράι (F/C), Εμέκα Όκαφορ (F/C), Λεάντρο Μπαρμπόσα (G), Ντιόντε Κρίστμας (G), Ις Σμιθ (G)

Κρίνοντας από τις κινήσεις τους το φετινό καλοκαίρι, οι Σανς θα επιμείνουν στην περσινή, επιτυχημένη συνταγή με τα κοντά και ευέλικτα σχήματα. Οι Τόμας και Ένις προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες Γκόραν Ντράγκιτς και Έρικ Μπλέντσο, δίνοντας στον κόουτς Τζεφ Χόρνατσεκ τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί δύο πόιντ γκαρντ ταυτόχρονα σε όλο το παιχνίδι. Ωστόσο, η έλλειψη πείρας της ομάδας έγινε ακόμα εντονότερη μετά τη φυγή του Φράι.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ

timberwolves
In: Μο Γουίλιαμς (G), Άντονι Μπένετ (F), Άντριου Γουίγκινς* (G/F), Ζακ ΛαΒίν* (G)
Out: Κέβιν Λοβ (F), Ντάντε Κάνιγχαμ (F)

Η μεγάλη ανταλλαγή του καλοκαιριού που έστειλε τον Λοβ στο Κλίβελαντ, έβγαλε τους Τίμπεργουλβς από το κάδρο της διεκδίκησης των πλέι-οφ. Πλέον, το βάρος πέφτει στην εξέλιξη του πολυδιαφημισμένου Γουίγκινς, φετινού Νο1 ντραφτ πικ. Ο Καναδός, μαζί με τους Μπένετ, ΛαΒίν και τον Ρίκι Ρούμπιο συνθέτουν έναν νεανικό πυρήνα με καλές προοπτικές για το μέλλον.

ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ

nuggets
In: Άαρον Αφλάλο (G/F), Έρικ Γκριν (G), Γκάρι Χάρις* (G), Γιουσούφ Νούρκιτς* (C)
Out: Άαρον Μπρουκς (G), Άντονι Ράντολφ (F), Γιαν Βέσελι (F)

Η επιστροφή του Αφλάλο ενισχύει σημαντικά τους Νάγκετς στη θέση 2, προσθέτοντας σκοράρισμα και άμυνα στη βασική πεντάδα. Επιπλέον, με τις δύο επιλογές πρώτου γύρου στο φετινό ντραφτ, το Ντένβερ βρήκε παίκτες που μοιάζουν έτοιμοι να μπουν στο ροτέισον από το ξεκίνημα.

ΝΙΟΥ ΟΡΛΕΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ

pelicans
In: Ομέρ Ασίκ (C), Τζίμερ Φρεντέτ (G), Τζον Σάλμονς (G/F), Ρας Σμιθ* (G)
Out: Άντονι Μόροου (G), Μπρίαν Ρόμπερτς (G), Τζέισον Σμιθ (F/C), Αλ-Φαρούκ Αμίνου (F)

Οι Πέλικανς αναβαθμίστηκαν σημαντικά στους ψηλούς με την απόκτηση του Ασίκ, ο οποίος αναμένεται να φτιάξει ένα από τα καλύτερα δίδυμα της λίγκας στην ρακέτα με τον Άντονι Ντέιβις. Αντίθετα η ποιότητα στην περιφέρεια χαμήλωσε, κυρίως λόγω της απώλειας του Μόροου.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ

kings
In: Ντάρεν Κόλισον (G), Όμρι Κάσπι (F), Γουέιν Έλινγκτον (G/F), Νικ Στάουσκας* (G)
Out: Αϊζέια Τόμας (G), Άαρον Γκρέι (C), Τζάρεντ Κάνιγχαμ (G), Τράβις Άουτλο (F), Κουίνσι Έισι (F)

Οι Κινγκς άλλαξαν τον βασικό τους πλέι-μέικερ, ελπίζοντας ότι ο Κόλισον θα είναι περισσότερο δημιουργικός από τον σκόρερ Τόμας. Οι υπόλοιπες κινήσεις τους αφορούσαν τις χαμηλότερες θέσεις του ροτέισον, χωρίς σημαντική επίδραση στη συνολική απόδοση.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ

lakers
In: Τζέρεμι Λιν (G), Κάρλος Μπούζερ (F), Εντ Ντέιβις (F), Τζούλιους Ραντλ* (F)
Out: Πάου Γκασόλ (F/C), Τζόντι Μικς (G), Τζόρνταν Φάρμαρ (G), Κένταλ Μάρσαλ (G), Κρις Κέιμαν (C), Κεντ Μπέιζμορ (G)

Το βαρύ συμβόλαιο του Κόμπι Μπράιαντ περιόρισε δραστικά τις ελπίδες των Λέικερς να υπογράψουν έναν ακόμα σταρ. Η ομάδα του L.A. βρήκε δύο συμπαθητικούς παίκτες σε καλή τιμή (Λιν και Μπούζερ), έχασε όμως τη δημιουργική παρουσία του Γκασόλ στην ρακέτα. Τον Ισπανό θα αντικαταστήσει ο πρωτοεμφανιζόμενος Ραντλ, ο οποίος έχει ένα εντελώς διαφορετικό στιλ, βασισμένο στα δυναμικά ποσταρίσματα.

ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ

jazz
In: Τρέβορ Μπούκερ (F), Στιβ Νόβακ (F), Ντάντε Έξουμ* (G), Ρόντνεϊ Χουντ* (F)
Out: Μάρβιν Γουίλιαμς (F), Μπράντον Ρας (G/F), Ρίτσαρντ Τζέφερσον (F)

Η σημαντικότερη είδηση για τους Τζαζ ήταν ότι επέλεξαν να κρατήσουν τον Γκόρντον Χέιγουορντ, ισοφαρίζοντας την ακριβή προσφορά των Χόρνετς. Οι προσδοκίες και φέτος παραμένουν χαμηλά, με κύριο στόχο την ομαλή προσαρμογή του Έξουμ από το λύκειο στα απαιτητικά δεδομένα του ΝΒΑ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]