Νέα φασιστική επίθεση δέχτηκε η σελίδα “Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή”. Η σελίδα αναδεικνύει σε καθημερινή βάση δημοσιεύματα που αφορούν φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις, αλλά και αποκαλύπτουν τη ναζιστική προπαγάνδα. Η δράση της ενοχλεί ιδιαίτερα τη Χρυσή Αυγή και τους υποστηρικτές της, που προσπαθούν σε μόνιμη βάση να “κατέβει” η σελίδα, όπως το ίδιο επιχειρούν και με άλλες ιστοσελίδες και σελίδες στο facebook που έχουν αντιφασιστικό περιεχόμενο.

Για την επαναφορά της σελίδας πρέπει να γίνουν τα εξής βήματα από πολλούς χρήστες:

1. Κάνουμε αναφορά προβλήματος στο Facebook πατώντας πρώτα το ερωτηματικό δεξιά (όπως δείχνει το σχέδιο πανω).

2. Επιλέγουμε: «κάτι δεν λειτουργεί» κι εκει μετά επιλέγουμε «σελίδες» και γράφουμε ότι πρέπει να ανεβει η σελίδα αυτή γιατί είναι εναντίον των νεοναζί. Προτεινόμενο μήνυμα στα Αγγλικά: The 107,000 likers request that the page «Say NO to Golden Dawn ″ is restored as soon as possible. Golden Dawn are neo-nazi fascists, racists and very dangerous and their leaders are in prison. The name of the page in Greek is «Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή ″ Thank you.

3. Aν δεν δεχεται το facebοοk την αναφορά, αλλάξτε τα σημεία στίξης στο κείμενο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]