Σε μια θριαμβευτική πορεία με την πιο θριαμβευτική κατάληξη, ο Βασίλης Κεκάτος γίνεται ο πρώτος Ελληνας σκηνοθέτης που κέρδιζει το Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών με την τέταρτη μικρού μήκους ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», μετά την ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής που αποτελούνταν φέτος από την Πρόεδρο Κλερ Ντενι και τα μέλη Στέισι Μάρτιν, Πάνο Χ. Κούτρα, Καταλίν Μιτουλέσκου και Εράν Κολίριν.

Η ταινία του, γραμμένη από τον ίδιο, φωτογραφημένη υπέροχα από τον Γιώργο Βαλσαμή και σε παραγωγή της Ελένης Κοσσυφίδου, είναι ένα love story – ακαριαία επίθεση τρυφερότητας που διαθέτει ένα από τα πιο ωραία φινάλε ταινίας μικρού μήκους που έχουμε δει τον τελευταίο (πολύ) καιρό, αφηγείται την ιστορία δύο αγνώστων που συναντιούνται ένα βράδυ κοντά στην Εθνική Οδό σε ένα ξεχασμένο βενζινάδικο. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στην μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Ο,τι θα διαδραματιστεί μεταξύ τους για τα λίγα λεπτά που τους συναντάμε μέσα στο χρόνο είναι μια πράξη δικαιώσης όλων όσων ξεχάστηκαν για κάποια στιγμή στη μέση του δρόμου και δεν βρήκαν κάποιον για να τους οδηγήσει… σπίτι.

Σε μια ιλιγγιώδη πορεία που ξεκίνησε με υπόσχεση τον «Ανάδρομο» και το Φεστιβάλ Δράμας, συνεχίστηκε με περγαμηνές με το «Zero Star Hotel» που είχε διακριθεί μέσα στις 15 καλύτερες απ’ όλον τον κόσμο στο διαγωνισμό Sundance Ignite και αναγνωρίστηκε διεθνώς με το «Η Σιγή των Ψαριών Οταν Πεθαίνουν» και τις συμμετοχές του ανάμεσα σε πολλά άλλα, στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο και στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς, ο Βασίλης Κεκάτος βρέθηκε με το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» στις 11 ταινίες που διαγωνίστηκαν για τον Χρυσό Φοίνικα του 72ου Φεστιβάλ Καννών από το σύνολο των 4240 που κατατέθηκαν.

The Distance Between Us and the Sky | Trailer from Vasilis Kekatos on Vimeo.

The Distance Between Us and the Sky Poster

Πληροφορίες από Flix.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]