34 εκπαιδευόμενοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και η εκπαιδεύτριά τους που έβγαλαν φωτογραφία χαιρετώντας ναζιστικά απολύθηκαν στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Παράλληλα, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν άλλοι τέσσερις εκπαιδευτές για το ίδιο περιστατικό.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι εκπαιδευόμενοι χρησιμοποιούσαν συχνά τον ναζιστικό χαιρετισμό για να… αποδώσουν σεβασμό στην Κάρι Μπραντ. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι ο χαιρετισμός ξεκίνησε από ορισμένους εκπαιδευόμενους και στη συνέχεια επεκτάθηκε «πιάνοντας» όλο το σώμα των εκπαιδευόμενων υπό την Μπερντ.

«Δεν ήξερα τις φυλετικές και ιστορικές αναφορές της χειρονομίας αυτής. Νόμιζα ότι επρόκειτο για χαιρετισμό», ανέφερε η Μπερντ, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Φυσικά, η εξήγησή της δεν έπεισε κανέναν, καθώς στην επίμαχη φωτογραφία, τοποθετήθηκε η λεζάντα «Χάιλ Μπερντ». Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από τους ερευνητές γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ατάκα, η εκπαιδεύτρια απάντησε: «Είμαι σκληρό καρύδι, σαν τον Χίτλερ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X