«Στοπ» στην κατασκευή του μεγάλου αγωγού πετρελαίου Ντακότα-του λεγόμενου DAPL- και τη διέλευσή του κάτω από τον ποταμό Μιζούρι βάζει απόφαση του τμήματος μηχανικών του αμερικανικού στρατού.

Την Κυριακή το τμήμα μηχανικών του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκε στην εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του αγωγού DAPL την άδεια να περάσει ο αγωγός κάτω από τον ποταμό Μιζούρι. Στην κατασκευή του αγωγού αντιτίθενται ιθαγενείς της φυλής Σιού αλλά και άλλες φυλές ινδιάνων, καθώς και ακτιβιστές από όλες τις πολιτείες, οι οποίοι τους τελευταίους 7 μήνες διαδηλώνουν εναντίον του DAPL στο Standing Rock, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των ιθαγενών στη γη και την προστασία του νερού.

Η Βοηθός Γραμματέας Πολιτικών Έργων του αμερικανικού στρατού Jo-Ellen Darcy δήλωσε την Κυριακή ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσουμε το έργο κατασκευής του αγωγού είναι να διερευνηθούν εναλλακτικές διαδρομές για τη διέλευση του αγωγού.

Η απόφαση αυτή είναι μια νίκη για τους πολλούς χιλιάδες ινδιάνους και μη που έχουν κατασκηνώσει εδώ και μήνες κοντά στην περιοχή κατασκευής στο Standing Rock ενάντια στον αγωγό που θα έθετε σε κίνδυνο το νερό στην περιοχή αλλά και περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς για τους ινδιάνους της περιοχής.

Οι κατασκηνωτές βίωσαν πολλές φορές την άγρια καταστολή από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής με χημικά, με σκυλιά που τους δάγκωναν και με αύρες νερού που τους κατέβρεχαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και με πολύ κρύο.

Με πληροφορίες από Democracy Now

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Μελίνα Βελιμέζη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Σχετικά Άρθρα

X