Σε συμβολικό αποκλεισμό του Υπουργείου Εργασίας, προχώρησε σήμερα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα “ενάντια στις πολιτικές υποβάθμισης των ζωών μας που προωθεί ο κ. Βρούτσης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.

Τα μέλη της νεολαίας του κόμματος είχαν κρεμάσει από νωρίς το πρωί ένα μεγάλο πανό με σύνθημα “Η βαρβαρότητά τους δεν θα γίνει κανονικότητα”, στο οποίο υπήρχε ακόμη το πρόσωπο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Την ίδια ώρα έξω από το κτίριο στην οδό σταδίου μέλη της οργάνωσης κρατούσαν πλακάτ με αιτήματα και μηνύματα όπως “μετά την πανδημία – ανεργία”, φροντίζοντας να τηρούν σταθερά τις αποστάσεις ασφαλείας λόγω του κορωνοϊού.  Επίσης κρατούσαν ένα μεγάλο πανό στραμμένο προς τη Σταδίου που έγραφε “Ο Βρούτσης μας κλέβει τον μισθό – Η βαρβαρότητά τους δεν θα γίνει κανονικότητα”.

“Από την περίοδο έναρξης της πανδημίας, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μην εφαρμόσει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας που βρέθηκε σε καθεστώς απομόνωσης, χωρίς εισόδημα και δυνατότητα βιοπορισμού. Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον χώρο του επισιτισμού, των τουριστικών επαγγελμάτων, του πολιτισμού, ελεύθεροι επαγγελματίες και άνεργοι/ες ήταν ορισμένες μονάχα απ’ τις κοινωνικές ομάδες που η κυβέρνηση θεώρησε αόρατες και άφησε παντελώς αβοήθητες”, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Νεολαία και προσθέτει:

“Όμως, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση οδήγησε την Ελλάδα στην προτελευταία θέση των Ευρωπαϊκών χωρών σε πρόσθετες δαπάνες για την Υγεία και επέλεξε να αγνοήσει τις ανάγκες τις κοινωνικής πλειοψηφίας για βιοπορισμό, η κυβέρνηση επέλεξε να στηρίξει οικονομικά τις πολύ μικρές και οικονομικά ισχυρές ομάδες της κοινωνίας. Για το λόγο αυτό, προχώρησε στο διπλασιασμό των ενοικίων των ιδιωτικών μονάδων ΜΕΘ, στις έκτακτες αποζημιώσεις σε υπέρ-εργολάβους και στην έκτακτη χρηματοδότηση με 40.000.000 στα μεγάλα Μ.Μ.Ε. Σχεδίασε την κακοστημένη κομπίνα των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης που θα έδινε 600 ευρώ στους δικαιούχους, και 80.000.000 στα Κ.Ε.Κ. Θεσμοθέτησε την εκ περιτροπής εργασία, δεν κατέβαλε το δώρο του Πάσχα”.

Συμβολικός αποκλεισμός του Υπουργείου Εργασίας

Αυξήσεις στους μισθούς, λιγότερη δουλειά, την κρίση να πληρώσουν τα αφεντικά

Gepostet von Νεολαία Συριζα – Youth of Syriza am Sonntag, 10. Mai 2020

“Δική μας ευθύνη ήταν να μείνουμε σπίτι. Ευθύνη της κυβέρνησης ήταν να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ., και να βοηθήσει τον κόσμο της εργασίας και τους άνεργους. Εμείς κάναμε ότι έπρεπε. Η κυβέρνηση όχι.Τώρα το μέλλον βρίσκεται στα χέρια της νέας γενιάς”, καταλήγει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]