Αυτή την εβδομάδα παρουσιάζουμε ένα διαφορετικό είδος θεάτρου και μια ξεχωριστή παράσταση. Το «Alarme» του Θεόδωρου Τερζόπουλου που παρουσιάζεται για ακόμη μια χρονιά στο θέατρο Άττις.

Πρόκειται για μια θεατρική σύνθεση με αφορμή την αλληλογραφία της Μαρίας Στιούαρτ με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Ά. Και οι 2 ήταν βασίλισσες, της Σκωτίας και Αγγλίας αντίστοιχα και είχαν πολιτικές διαφωνίες. Οι κακές τους σχέσεις οδήγησαν σύμφωνα με την ιστορία, στην απαγωγή της Μαρίας Στιούαρτ από την Ελισάβετ και αργότερα στον αποκεφαλισμό της. Η μεταξύ τους αλληλογραφία που προηγήθηκε αυτών των γεγονότων είναι η αφορμή της σκηνικής σύνθεσης του Τερζόπουλου από την οποία προκύπτουν τα πολλαπλά επίπεδα μιας τέτοιας σχέσης και διαφορετικές αναγνώσεις. Βλέπουμε μέσα από την σύγκρουση, τη βία, τον πόλεμο αλλά και τον φόβο και ακόμη τον έρωτα.

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος είναι παγκοσμίου φήμης έλληνας σκηνοθέτης. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από μια διαφορετική ματιά και έντονη σωματικότητα. Το σώμα αντικαθιστά σε μεγάλο βαθμό τον λόγο, αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο. Μέσα από επίπονες τελετουργικές καταστάσεις, το σώμα του ηθοποιού φτάνει σε μια κατάσταση όπου είναι ελεύθερο να εκφράσει μια πρωτόγονη κατάσταση είτε με την κίνηση είτε με τον λόγο, ως απόλυτη ανάγκη. Αυτή η μέθοδος και ο τρόπος δουλειάς του Τερζόπουλου τον έχει καταξιώσει παγκοσμίως. Η ομάδα του έχει παρουσιάσει μόνο στο εξωτερικό 1800 παραστάσεις σε διάστημα 25 χρόνων και πραγματοποιεί σε διάφορα μέρη του κόσμου εργαστήρια πάνω στον τρόπο δουλειάς του.

Σκηνοθεσία: Θ. Τερζόπουλος
Ερμηνεύουν: Τ. Δήμας (αφηγητής), Αγλ. Παππά, Σ. Χιλλ.
Κοστούμια.: Λουκία.
Μουσική.: Π. Βελιανίτης.

 Άττις
Λεωνίδου 7, Μεταξουργείο
Τηλ.: 2105226260

Παραστάσεις: Απόγ: Κυρ. 7 μ.μ. Βραδ: Τετ.-Σάβ. 9 μ.μ
Εισ.: € 15, φοιτ.-ανέργων: € 12.
Διάρκεια: 60′

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X