Ο αγαπημένος  καλλιτέχνης που συμμετέχει ενεργά στο κίνημα των κατοίκων των Σταγιατών την Πέμπτη όμως, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής του συναυλίας, δήλωσε:

«Γίνεται μεγάλος αγώνας στον Βόλο και στο Πήλιο, για τα αυτονόητα, για τον αέρα και για το νερό. Τα βασικότερα πράγματα για την ύπαρξη μας. Για τον αέρα, γιατί καίνε σκουπίδια μέσα στην πόλη, υπάρχει εργοστάσιο που καίει σκουπίδια, τα οποία εισάγει από την Ιταλία, για να καούν στον Βόλο και μυρίζει πλαστικό όλη η πόλη, με πολλές συνέπειες βέβαια πέρα της μυρωδιάς».

«Και για το νερό, που κάποιοι θέλουν να το δώσουν σε ιδιώτες, να το βάλουν σε μπουκαλάκια και να μας το πουλάν εμφιαλωμένο και μετά τα μπουκαλάκια να τα καίνε στο εργοστάσιο. Ετοιμάζουν και καινούριο εργοστάσιο, που θα πακετάρει σκουπίδια και θα τα καίει στο άλλο εργοστάσιο. Στον 21ο αιώνα…Έχουμε ευθύνη για όλο αυτό, ο καθένας μας, ο κάθε πολίτης, πρέπει να δει τι μπορεί να κάνει, για να κάνει αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο, ή τουλάχιστον να μην τον καταστρέψουμε, τόσο όσο μπορούμε» ανέφερε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Ο Αλκίνοος μιλά για την καύση σκουπιδιών, το εργοστάσιο SRF και την ιδιωτικοποίηση του νερού του Πηλίου

Ο Αλκίνοος κατάφερε να γνωστοποιηθεί το ζήτημα της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο, του μελλοντικού εργοστασίου SRF της ιδιωτικοποίησης του νερού των Σταγιατών. Καλούμε και άλλους επώνυμους καλλιτέχνες, επιστήμονες και γενικά ανθρώπους που υπηρετούν τα Γράμματα και τις Τέχνες να πρωτοστατήσουν σε αυτόν τον αγώνα, όπως είναι το χρέος κάθε πνευματικού ανθρώπου, που βάζει το κοινό καλό πάνω από τα ατομικιστικά του συμφέροντα και φιλοδοξίες.

Gepostet von Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ am Freitag, 5. Juni 2020

Εδώ και χρόνια, οι πολίτες του Βόλου αντιδρούν στο «περιβαλλοντικό έγκλημα» όπως το χαρακτηρίζουν, της καύσης σκουπιδιών στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ – Lafarge, που βρίσκεται μόλις 150 μέτρα από τα πρώτα σπίτια της πόλης.

Πριν 2 χρόνια έγινε συλλαλητήριο στις 5 Μαΐου 2018, όπου 10.000 Βολιώτες κατέβηκαν στους δρόμους και δήλωσαν ότι δεν θέλουν την καύση σκουπιδιών ούτε και το εργοστάσιο SRF του Δήμου Βόλου. Την επόμενη χρονιά τον Απρίλιο του 2019 επίσης χιλιάδες Βολιώτες συνέχισαν αυτά τα δύο μεγάλα όχι και αντέτειναν τις προτάσεις τους για οικολογικού τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο δήμος Βόλου επιθυμεί να δημιουργήσει μία μονάδα κατασκευής SRF στην περιοχή του XYTA Βόλου, που θα επεξεργάζεται τα σκουπίδια και θα τα στέλνει προς καύση στην τσιμεντοβιομηχανία. Τα 42.000.000 ευρώ που θα κοστίσει, θα μπροούσαν να έχουν επενδυθεί στην οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Τέλος, όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη θνησιμότητας και νοσηρότητας, που παρουσιάστηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Βόλος κατέχει την πρώτη θέση σε ποσοστά σε σχέση με το μέσο όρο της Ελλάδας, όσον αφορά σε εγκεφαλικά (500%) και καρκίνο του ήπατος (400%), εκτός των άλλων μορφών καρκίνου και καρδιαναπνευστικών παθήσεων.

ROSA

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]