Αναστολή έστω και προσωρινά πήρε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας της συμπολίτισσας μας Χ.Μ. άνεργης μητέρας τριών παιδιών που ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου σε συμβολαιογραφικό γραφείο της Μυτιλήνης.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λέσβου στην Εθνική Τράπεζα όπου θα διεξήγαγε τον πλειστηριασμό. Να σημειώσουμε ότι η δανειολήπτρια είχε λάβει στεγαστικό δάνειο 140.000 ευρώ και λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και καθώς έμεινε άνεργη έχοντας τρία παιδιά αδυνατούσε να εξοφλήσει τις δόσεις του δανείου της και με τους τόκους και τα πανωτόκια το ποσό εκτοξεύτηκε σε πάνω 400.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην υποκύψουν στις πιέσεις των τραπεζιτών, να απευθυνθούν στα σωματεία και τους φορείς, για την αποτροπή των πλειστηριασμών.«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται μετά και την αναστολή πλειστηριασμού του Γ.Π. από τη Χίο ότι το ταξικό εργατικό κίνημα μπορεί να βάλει φρένο στις βλέψεις των τραπεζιτών, στην υφαρπαγή της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας» .

*Από το nisi

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X