“Φεύγουν” σαράντα στρέμματα δάσους στην Αγία Παρασκευή από τα όρια προστασίας

Νέα «επίθεση» εις βάρος του σημαντικού οικοσυστήματος του Υμηττού οργανώνεται μέσω των προτάσεων της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην οποία θα στηριχθεί το αναθεωρημένο Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του.

Η μελέτη, η οποία αναρτήθηκε για διαβούλευση ενός μήνα από το ΥΠΕΝ, τροποποιεί επί τα χείρω το διάταγμα του 2011.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Αυγή στην Αγία Παρασκευή ειδικότερα, προβλέπεται για 40 στρέμματα που σήμερα είναι δάσος,  ότι θα βγουν εκτός προστατευτικών ορίων του διατάγματος.

Μεταξύ άλλων, η αρτιότητα των γηπέδων για κατασκευή υπαίθριων εγκαταστάσεων, γεωργικών αποθηκών κ.λπ. μειώνεται στα 10, από 20 στρέμματα που ίσχυε.

Για τη μασκαρεμένη Ζώνη Προστασίας, η μελέτη αναφέρει πως «αφορά οικισμούς οι οποίοι υφίστανται πριν από τη θεσμοθέτηση του Π.Δ. του 1978, το οποίο τους συμπεριέλαβε εντός των ορίων του, και ειδικότερα περιοχές οι οποίες δεν βρίσκονται στη Ζώνη Α, δεν καταλαμβάνουν εκτάσεις που προστατεύονται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο από τη δασική νομοθεσία και δεν συμπεριλαμβάνονται στους οικοτόπους προστασίας του Δικτύου Natura.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια