Απειλές κατά όσων ενδέχεται να διαδηλώσουν στην Οκλαχόμα εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της πολιτικής συγκέντρωσης του αμερικανού προέδρου στην Τάλσα το σαββατοκύριακο.

«Οποιοιδήποτε διαδηλωτές, αναρχικοί, ταραξίες, πλιατσικολόγοι ή ρεμάλια, που θα πάνε στην Οκλαχόμα, παρακαλώ να γνωρίζουν ότι δεν θα σας αντιμετωπίσουν όπως στη Νέα Υόρκη, στο Σιάτλ ή στη Μινεάπολη. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό!», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter.

Ο Τραμπ αναφέρει τις τρεις αυτές αμερικανικές πόλεις γιατί οι δήμαρχοί τους προσπάθησαν να επιβληθούν στις αστυνομικές δυνάμεις και να συνεργαστούν με τους διαδηλωτές.

Μετά το tweet, ο εκπρόσωπος Τύπου του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, Μαρκ Λότερ έσπευσε να στρογγυλέψει τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι αναφερόταν «σε ταραχοποιά στοιχεία και όχι σε ειρηνικούς διαδηλωτές».

«Ο πρόεδρος στηρίζει τις ειρηνικές διαδηλώσεις και τους ανθρώπους που ασκούν τα δικαιώματά τους, όπως προβλέπονται από την Πρώτη Τροπολογία», επισήμανε ο Λότερ. «Εάν δούμε ό,τι είδαμε σε άλλες πόλεις με τα έκτροπα, τις λεηλασίες, τις πυρπολήσεις κτιρίων και τη σωματική βία, τότε αυτό θα είναι κάτι που θα αντιμετωπιστεί από την αστυνομία», συμπλήρωσε.

Η συγκέντρωση του Τραμπ στην Τάλσα της Οκλαχόμα πραγματοποιείται εν μέσω πανδημίας και αύξησης των κρουσμάτων στην συγκεκριμένη πολιτεία, ενώ είναι και η πρώτη έπειτα από εβδομάδες κοινωνικής αναταραχής και διαδηλώσεων για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία, που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια