Αρνήθηκε το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών την παραχώρηση χώρου για αντιφασιστική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών.

Η «Αντιφασιστική Δράση Τριφυλίας» έχει προγραμματίσει για το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 8 το απόγευμα, αντιφασιστική εκδήλωση με ομιλίες στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών και γι’ αυτό στις 20 Ιουλίου έγινε αίτημα προς το Δήμο Τριφυλίας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Φιλιατρων για χρήση της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών για το διήμερο 7-8 Αυγούστου 2020. Ωστόσο, το αίτημα καταψηφίστηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Στην απάντηση του συμβουλίου αναφέρονται τα εξής: Την  20/07/2020 ζητήσατε άδεια χρήσης της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών, με την δημοκρατική διαδικασία επίσης καταψηφίστηκε το αίτημά σας και σας απαντήσαμε. Η ελευθερία διακίνησης ιδεών προφανώς είναι θεραπευτική για την ψυχή, δια την σωματική υγεία και τις νόσους αφήστε να κρίνουν καλύτερα οι αρμόδιοι γιατροί. Προς ενημέρωσή σας για την πόλη και την ασφάλεια των πολιτών είμαστε εμείς υπεύθυνοι , όχι εσείς. Όπως επίσης δεν έχετε τη μοναδικότητα στον αντιφασισμό.

Σε ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Δράση Τριφυλίας καταγγέλλει και τη στοχοποίηση του συντρόφου που της που αιτήθηκε την παραχώρηση της πλατείας, καθώς το συμβούλιο δημοσίευσε την υπογραφή του και τον προσωπικό του τηλεφωνικό αριθμό.

Η ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Δράσης Τριφυλίας:

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Σ Γ.

Το τοπικό συμβούλιο Φιλιατρών, αποφάσισε να μην παραχωρήσει τον χώρο της πλατείας προκειμένου να πραγματοποιηθεί αντιφασιστική εκδήλωση, προφασιζόμενο την προστασία των πολιτων από τον covid-19 .Να σημειωθεί ότι η αντιφασιστική δράση Τριφυλίας απέκλεισε τις συναυλίες και περιοριστηκε σε μια σειρά ομιλιών, σχετικές με τον αντιφασισμό (δινοντας μάλιστα τον λόγο για πρωτη φορά στους μετανάστες εργάτες της περιοχης που στην καλύτερη περιπτωση είναι αόρατοι τόσα χρόνια αλλά με την νέα αρχή έχουν στοχοποιηθει), σε ένα τεράστιο εξωτερικό χώρο, όπου οι αποστάσεις μπορουν να τηρηθούν. Το τοπικό συμβουλιο όμως επέλεξε να στοχοποιήσει και τον συντροφο που αιτήθηκε την παραχωρηση της πλατειας, δημοσιεύοντας την υπογραφή του και τον προσωπικο του τηλεφωνικό αριθμό. Με ένα σκωπτικό ραβασάκι που διέρρευσε στα τοπικά ΜΜΕ διακηρυττουν ότι ο σύντροφος δεν έχει την “μοναδικότητα” (Sic) στον αντιφασισμό! Ποιοί; Αυτοί που συνεγελάζονται με τους χρυσαυγίτες και τρέμουν μην ακουστεί μια φωνή διαφορετική. Ελάτε το Σάββατο στην πλατεια, λοιπόν. Κάτι μπορεί να μάθετε από τους επαΐοντες.

Αντιφασιστική Δράση Τριφυλίας 04/08/2020

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια