Γράφει ο Δημήτρης Τσίρκας

Ας δεχτούμε ότι η ΕφΣυν έχει δίκιο στο σημερινό της πρωτοσέλιδο. Πράγματι, τόσο ο Σαμαράς, όσο ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά, είναι εκπρόσωποι της Δημοκρατίας που έστειλε τους ναζί στο δικαστήριο. Ο ένας ήταν πρωθυπουργός όταν ξεκίνησε η δίωξη της Χρυσής Αυγής, οι δύο άλλοι υπουργοί στην κυβέρνησή του, ενώ τώρα είναι αρχηγοί κομμάτων της βουλής.

Αν όμως η εφημερίδα θέλει να είναι συνεπής και έντιμη απέναντι στην ιστορία, θα πρέπει την επόμενη εβδομάδα να κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο ξανά τα ίδια πρόσωπα – Σαμαρά, Μητσοτάκη, Γεννηματά – και τίτλο: «Οι ευθύνες της Δημοκρατίας για την άνοδο των ναζί».

Γιατί οι χρυσαυγίτες δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά το 2012. Δρούσαν επί τρεις δεκαετίες ανενόχλητοι, τρομοκρατούσαν και μαχαίρωναν μετανάστες και αντιφασίστες, διείσδυαν στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό. Με την απλόχερη κάλυψη του βαθέος κράτους και τη διαχρονική ανοχή των κυβερνητικών κομμάτων – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Οι ναζί γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν μέσα στο σώμα της Δημοκρατίας που τους περιέβαλε με θαλπωρή και προστασία, έως ότου άρχισαν να ξεσκίζουν τις σάρκες της.

Θα περιμένουμε λοιπόν την ΕφΣυν, εκτός από τα εύσημα για τη δίωξη, να αποδώσει και τις ευθύνες για τη δολοφονική άνοδο του ναζισμού στη χώρα μας. Αν το κάνει, θα είμαστε οι πρώτοι που θα της το αναγνωρίσουμε. Διαφορετικά, δικαιούμαστε να την αποκαλούμε: Το πλυντήριο της Δημοκρατίας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια