Πάνω από δύο χιλιάδες αιτούντες άσυλο, αφγανικής καταγωγής, ξεκίνησαν το πρωί από τον καταυλισμό της Μόριας και πραγματοποιούν πορεία προς τη Μυτιλήνη.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να αποτρέψουν τους πρόσφυγες να φτάσουν στο κέντρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, μέσα και έξω από το οποίο μένουν, συνολικά σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, πάνω από 18.750 αιτούντες άσυλο από τους οποίους 1.150 ανήλικοι και ασυνόδευτοι.

Θυμίζουμε ότι χιλιάδες πρόσφυγες που μένουν στον καταυλισμό, ο οποίος εκτείνεται στα κατειλημμένα ιδιωτικά κτήματα γύρω από το ΚΥΤ, εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα στις σκηνές τους.

ΕΦΣΥΝ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια