Διαδηλωτές στην Χιλή την Πέμπτη έριξαν στην Plaza de la Independencia-Πλατεία Ανεξαρτησίας στην πόλη Κονσεπσιόν της Χιλής το άγαλμα του Ισπανού κατακτητή Pedro Gutiérrez de Valdivia.

Με σχοινιά δεκάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες κατάφεραν και έριξαν το άγαλμα του ιδρυτή της πόλης Pedro Gutiérrez de Valdivia και ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Το συγκεκριμένο μνημείο ήταν δώρο της κυβέρνησης της Ισπανίας για τον εορτασμό των 400 χρόνων από την ίδρυση της πόλης Κονσεπσιόν.

Η καταστροφή του αγάλματος του Ισπανού κατακτητή έγινε κατά τις διαδηλώσεις χθες Πέμπτη για τον ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του ηγέτη μαπούτσε Camilo Catrillanca.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια