Στα παλιά τους τα παπούτσια τα ΑμεΑ και ο νόμος στην ΕΡΤ, για μια ακόμη φορά με επίκεντρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Δημοκρατίας μεταδόθηκε από την ΕΡΤ σε δίκτυο με πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς, χωρίς να προβλεφθεί παράλληλη μετάδοση ούτε στη νοηματική γλώσσα, ούτε υποτιτλισμός στα ελληνικά, όπως υποχρεούται η ΕΡΤ απαρεγκλίτως

Της Αγγέλας Νταρζάνου

Μια ακόμα «επιτυχία», μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη- Τραμπ, δείχνει όχι μόνο ότι η ΕΡΤ αγνοεί τον νόμο και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες, αλλά και ότι γυρίζει την πλάτη σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τις υπηρεσίες της, τα Άτομα με Αναπηρία.

Ο νόμος είναι σαφής και είναι ακριβώς γραμμένος σαν να αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίσταση που αφορά στα δημόσια διαγγέλματα του πρωθυπουργού. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Οι δημόσιες ανακοινώσεις, όπως τα διαγγέλματα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, καθώς και οι ανακοινώσεις σε εξαιρετικές ή κρίσιμες περιπτώσεις [..] πρέπει να μεταδίδονται στο γενικό κοινό μέσω υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων στην ελληνική νοηματική γλώσσα με ταυτόχρονη αναγραφή υποτίτλων στην ελληνική γλώσσα και σε ένταση μεγαλύτερη τη συνήθους ροής του προγράμματος (Υ.Α. αρ. 3586, ΦΕΚ 5491,6/12/2018).

Ούτε νοηματική, ούτε ελληνικοί υπότιτλοι, ούτε ένταση.

Η μετάδοση ήταν μαγνητοσκοπήμένη, όπως φάνηκε, πράγμα που σημαίνει ότι υπήρχε η δυνατότητα και για νοηματική γλώσσα (ούτως ή άλλως) αλλά και για υπότιτλους, όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση που υπογράφεται από τον Νίκο Παππά και τον Λευτέρη Κρέτσο. Την ασέβεια της ΕΡΤ προς τα ΑμεΑ ακολούθησαν και όλα τα ιδιωτικά κανάλια που μετέδιδαν το διάγγελμα σε δίκτυο, ALPHA, ANT-1, OPEN, ΣΚΑΪ και η ΕΡΤ3.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια