Η εισαγγελέας άλλαξε την πρότασή της για την αναγνώριση ελαφρυντικών σε όσους κρίθηκαν ένοχοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μετά την αρχική αγόρευση της Αδαμαντίας Οικονόμου για τα ελαφρυντικά είχε προκληθεί ένταση στο δικαστήριο, από τα έδρανα της υπεράσπισης, που φώναζαν. Η διαδικασία διεκόπη για λίγο και όταν το δικαστήριο επανήλθε, η εισαγγελέας τροποποίησε την πρότασή της, ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικού σε όλους τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα και για εκείνους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς να εμπλέκονται σε κακούργημα που συνδέεται με την οργάνωση.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας, σύμφωνα με την «Καθημερινή», πρότεινε ελαφρυντικά για:

    • Όσους έχουν ενοχή για πλημμελήματα
    • Όσους έχουν ενοχή για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες όπως δολοφονία Φύσσα και λοιπά.

Η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι αυτό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για άλλους κατηγορούμενους, όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα, οι καταδικασθέντες για επίθεση στους αλιεργάτες κλπ., σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αρχικά η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου (όπως αναφέρεται στον νέο ποινικό κώδικα) μόνο για τους κατηγορούμενους πρώην βουλευτές Ευστάθιο Μπούκουρα, Δημήτρη Κουκούτση και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Για τους υπολοίπους καταδικασθέντες η εισαγγελέας ζήτησε αρχικά την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών.

*Από το lifo.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια