Ασυνείδητοι πριόνισαν τη νύχτα κολώνα του δικτύου της ΔΕΗ στη Βέροια, που τροφοδοτούσε με ρεύμα το χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα. Η κολώνα βρέθηκε κομμένη και πεσμένη μαζί με τα καλώδια, πάνω στο δρόμο και ευτυχώς, η ενεργοποίηση του αυτόματου συστήματος διακοπής ηλεκτροδότησης απέτρεψε τα χειρότερα.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και κλιμάκιο της αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε, πέρα από την πεσμένη, οι άγνωστοι δράστες είχαν επιχειρήσει να πριονίσουν και άλλες δυο κολώνες, με τη μία να έχει ήδη κοπεί κατά τα ήμισυ και την άλλη να φέρει εμφανή σημάδια πριονίσματος.

Από τη στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό, όπως ανέφεραν άνθρωποι της αρμόδιας υπηρεσίας, λειτούργησε το αυτόματο σύστημα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να γίνει αμέσως διακοπή ηλεκτροδότησης του κυκλώματος, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος από τα γυμνά καλώδια που βρίσκονται κομμένα στο σημείο κοπής της κολώνας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για δολιοφθορά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με στόχο τον συγκεκριμένο χώρο, καθώς η γραμμή εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και φαίνεται ότι πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε πριόνι χειρός ή μπαταρίας.

Πηγή: verianet.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια